Ραγδαία διεύρυνση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ραγδαία διεύρυνση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας
Παρ, 04 Φεβ. 2022 14:37
49 μέλη αριθμεί πλέον το Δίκτυο Αλληλεγγύης του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας, με μια σημαντική προσθήκη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμαρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγητή Πανίκκου Πουτζιουρή.

«Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία, καθώς το μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ανοίγει ορίζοντες για εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας μας στους τομείς της εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας, καινοτομίας και δρομολόγηση νέων πρωτοβουλιών με τους άλλους εταίρους στο “Solidarity Network Nicosia in Action”», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρή.

Δρ. Λίλια Ψαλτά και η Δρ. Βασιλική Χριστοδούλου, χαιρέτισαν το πολύεπίπεδο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας και εξέφρασαν ικανοποίηση για την μέχρι σήμερα συνεργασία του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας με το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δικανικής Ψυχολογίας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ευημερίας και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Παράλληλα, τόνισαν τη σημασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και του εθελοντισμού μέσα από την παροχή υπηρεσιών όπως η κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε αυτήν την προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από λίγους μόλις μήνες, να προσελκύει όλο και περισσότερα μέλη. Καλωσορίζουμε το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο Δίκτυο Αλληλεγγύης του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας. Είμαστε βέβαιοι πως οι επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες των στελεχών του θα συμβάλλουν σημαντικά στην κοινή προσπάθεια να υποστηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν επίσης, εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus η Καθ. Ειρήνη Πολυκάρπου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών, η Δρ. Λίλια Ψαλτά, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Δικανικής Ψυχολογίας και η Δρ. Βασιλική Χριστοδούλου, Συντονίστρια της πρακτικής άσκησης του Μεταπτυχιακού προγράμματος Δικανικής Ψυχολογίας.
ενώ εκ μέρους του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, η Υπεύθυνη κ. Σταυρούλα Γεωργοπούλου και ο Λειτουργός Προγραμμάτων κ. Μάριος Αργυρού.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Solidarity Network Nicosia In Action για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Ιούνιο, όπου σε ειδική  τελετή υπέγραψαν μνημόνιο με το Πολυδύναμο 35 αρχικά μέλη, η διεύρυνση του Δικτύου είναι ραγδαία, καθώς σήμερα αριθμεί 49 μέλη.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας (Norway Grants) (85%) και από την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2021.

Το έργο υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας