Δήμος Λευκωσίας - Συνάντηση του Δημάρχου Κ. Γιωρκάτζη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιε

Συνάντηση του Δημάρχου Κ. Γιωρκάτζη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Συνάντηση του Δημάρχου Κ. Γιωρκάτζη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιε
Τετ, 09 Φεβ. 2022 15:20
Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Υπεύθυνη Στρατηγικής και υλοποίησης έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας κ. Νάντια Λορτζιέ, στο πλαίσιο των επαφών τους στην Αθήνα, όπου είχαν την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών για ψηφιακές δράσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο και αρμόδιος για το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και ο Διευθυντής της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Σταύρος Ασθενίδης. Κατόπιν της ενημέρωσής τους από τον Δήμαρχο για το έργο Έξυπνης Πόλης της Λευκωσίας, ανέπτυξαν με τη σειρά τους τον τρόπο σχεδιασμού και κατανομής του Ελληνικού RRF , προς 17 Ελληνικούς Δήμους για την μετατροπή τους σε Έξυπνους και την μετάβαση τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και  την αξιοποίηση των κονδυλίων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, και προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι εν λόγω Δήμοι, μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που αποτελεί τον επιτελικό βραχίονα υποστήριξης και υλοποίησης έργων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, θα φροντίσουν με τη σειρά τους να προσαρμόσουν τις ανάγκες τους μέσα στο πλαίσιο και τους άξονες ΙοΤ λύσεων που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση.

Αμφότεροι, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μεγάλο και πολύ σημαντικό στοίχημα των τοπικών αρχών και εκεί όπου πρέπει να εστιαστούν οι πολιτικές της επόμενης μέρας.

Ο κ. Πιερρακάκης, μάλιστα, συνεχάρη τον Δήμο Λευκωσίας για το γεγονός ότι επένδυσε  σε έναν ολιστικό σχεδιασμό έξυπνης πόλης (υποδομών και έξυπνων συστημάτων), τονίζοντας ότι ο στόχος πρέπει να είναι η εφαρμογή απλών και έξυπνων λύσεων προς τους δημότες, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.