Δήμος Λευκωσίας - Συνεργασία Λευκωσίας - Τρικάλων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον Δήμο Πρότυπο Έξυπνης Πόλης

Συνεργασία Λευκωσίας - Τρικάλων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον Δήμο Πρότυπο Έξυπνης Πόλης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Συνεργασία Λευκωσίας - Τρικάλων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον Δήμο Πρότυπο Έξυπνης Πόλης
Παρ, 11 Φεβ. 2022 14:10
Θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συνεργασίας για την δημιουργία σύγχρονων, βιώσιμων και ανθρώπινων πόλεων συζήτησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Όπως συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους, είναι σημαντικό οι τοπικές Αρχές να ενεργοποιούνται και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την εφαρμογή έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνονται μέσω των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις Έξυπνες Πόλεις, ενώ έθιξε ιδιαίτερα το θέμα της συμμετοχικότητας των δημοτών, στην κοινή προσπάθεια για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, συνεχάρη τον κ. Παπαστεργίου που ως Δήμαρχος Τρικκαίων έχει καταφέρει να εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες πρακτικές έξυπνης πόλης, καθιστώντας τα Τρίκαλα έναν Δήμο πρότυπο και σημείο αναφοράς για πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποδέχθηκε, μάλιστα, την πρόσκληση του κ. Γιωρκάτζη, να επισκεφθεί την Λευκωσία και να δει από κοντά το έργο της Έξυπνης Πόλης που εφαρμόζεται, στη βάση του οποίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συζήτηση για διεύρυνση της συνεργασίας τους.