Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας
Δευ, 21 Φεβ. 2022 16:00
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής μας Μαργαρίτης Σχοινάς ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο κ. Σχοινάς περπάτησε κατά μήκος της Πλατείας Ελευθερίας από την Τάφρο Νταβίλα μέχρι την Τάφρο Τρίπολις εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον σχεδιασμό του έργου, προσθέτοντας ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Κύπρο.

Τον Αντιπρόεδρο Σχοινά συνόδευαν η Επικεφαλής του Γραφείου του κα. Δέσποινα Σπανού και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κα. Μυρτώ Ζαμπάρτα.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου κα. Μύρια Πηλακούτα και η Υπεύθυνη του Έργου της Πλατείας Ελευθερίας κα. Αγνή Πετρίδου.  

Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντιπρόεδρος στο πλαίσιο της επίσκεψής του κάλυψε όλο το εύρος του χαρτοφυλακίου του για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας.
Επίσης στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 Μνημόνιο Συναντίληψης για το μεταναστευτικό μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ.