Αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του ΚΕΕΑΕΔ στον Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του ΚΕΕΑΕΔ στον Δήμο Λευκωσίας
Παρ, 11 Μαρ. 2022 14:30
Η αντίστροφη μέτρηση για την δημιουργία του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση σε ευάλωτες ομάδες – ΚΕΕΑΕΔ στο Δήμο Λευκωσίας ξεκίνησε, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο κτήριο Φοινιέας στην παλιά πόλη, όπου θα στεγαστεί και πλέον απομένουν λεπτομέρειες για την επίσημη λειτουργία του.

Το Κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης, κατάρτισης και υποστήριξης με απώτερο στόχο την προώθηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Κέντρου θα παρέχουν τις πιο κάτω υπηρεσίες:

  • Προγράμματα κατάρτισης και εργασιακής ένταξης / επανένταξης ατόμων που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στον τομέα της κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών, νηπίων, ηλικιωμένων και ΑμεΑ.
  • Εργοδότηση φροντιστών και επέκταση παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον Φροντίδας.
  • Διευκόλυνση της ένταξης και της επανένταξης ατόμων στην αγορά εργασίας μέσα από προγράμματα και στοχευμένες δράσεις που προϋποθέτουν την ενεργό συμμετοχή τους.
  • Ευαισθητοποίηση επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων και εργοδοτών σε θέματα που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης.
  • Παροχή όλων των πληροφοριών που χρειάζονται και αφορούν την ένταξη και επανένταξη στην εργασία.
  • Παραπομπή των ενδιαφερομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης (ΔΥΑ).
  • Προώθηση της συνεργασίας και της δικτύωσης δομών και φορέων στήριξης της απασχόλησης.
  • Προσδιορισμός και στήριξη ανάπτυξης επιχειρηματικού προφίλ του ωφελούμενου.
     
Όλες οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το Κέντρο θα είναι εξατομικευμένες, αναλόγως των αναγκών του κάθε ενδιαφερόμενου ώστε να του παρέχεται η μέγιστη βοήθεια και στήριξη, τόσο σε ότι αφορά την ενδυνάμωση του επαγγελματικού του προφίλ όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικών του δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020.

Το ΚΕΕΑΕΔ έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο Λευκωσίας από το 2017 έως σήμερα μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ενδεικτικά, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί:
  • Η δράση Youth Empowerment, κατά την οποία σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες και ειδικούς σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, προσφέρθηκε εκπαίδευση σε νέους 18-30 ετών, για την παροχή δεξιοτήτων και καθοδήγησης για την διεκδίκηση ουσιαστικών ευκαιριών εργασίας
  • Το διήμερο Εργαστήρι με τίτλο «Δημιούργησε την δική σου επιχείρηση σε 7 ημέρες», καθώς και Διαγωνισμός ανάπτυξης επιχειρηματικού πλάνου, με χρηματικά και άλλα βραβεία. Στόχος της δράσης, που πραγματοποιήθηκε δύο συνεχείς χρονιές (2018-2019) είναι η βελτίωση και ανάπτυξη των γνώσεων και ικανοτήτων των πολιτών με σκοπό τη μετουσίωση της ιδέας τους σε πραγματική επιχείρηση.
  • Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, σε συνεργασία με το CIM και τους στρατηγικούς του εταίρους
  • Το σύμβουλο επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του έργου Solidarity Network για την παροχή συμβουλευτικής σε ΑμεΑ και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων αξιολόγησης για τον «Προσδιορισμό και στήριξη ανάπτυξης επιχειρηματικού προφίλ του ωφελούμενου». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας συνέβαλε στην υιοθέτηση αίτησης χρηματοδότησης επιχειρηματικών δράσεων Ατόμων με Αναπηρία μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρία.
  • Συνεργασία και στήριξη του Δήμου-Πολυδύναμου σε πολλά επίπεδα της πλατφόρμας του Ablebook, η οποία προωθεί δράσεις υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης ΑμεΑ.
  • Διαδικτυακό εργαστήρι για την προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του έργου Solidarity Network NicInACt
  • Σχέδιο δράσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας, για την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης των μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος Cities Grow109
  • Φιλοξενία και υποστήριξη Έκθεσης επαγγέλματος με τίτλο “Refugees Work”, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και οργανισμών από όλη την Κύπρο, η οποία διοργανώθηκε από το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την πλατφόρμα HelpRefugeesWork για την προσφορά ευκαιριών εργοδότησης και εκπαίδευσης σε άτομα με προσφυγικό υπόβαθρο.
     
Τέλος, υπενθυμίζεται η δέσμευση του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Γιωρκάτζη κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εκστρατείας «Inclusive Cities for All», για την προώθηση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων για την ενεργό στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

 
from.jpg
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας