40 ταμπλέτες για τα παιδιά του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / 40 ταμπλέτες για τα παιδιά του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας
Πεμ, 24 Μαρ. 2022 11:00
O Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέλαβε 40 ταμπλέτες προσφορά της CYTA και του DeeJay Radio για τα παιδιά του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας

40 ταμπλέτες για τα παιδιά του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας παρέλαβε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022. Τις ταμπλέτες παρέδωσαν η κα. Αλίκη Δράκου, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Cyta μαζί με τους παραγωγούς του Deejay Radio, Βασιλική Παπαμιχαήλ και Ειρήνη Χριστοφόρου. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του DeeJay Radio και της CYTA για ανακύκλωση παλιών συσκευών και προσφοράς νέων ταμπλετών σε παιδιά που τις έχουν ανάγκη για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους.

O Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, συνεχάρη και ευχαρίστησε την CYTA και το DeeJay Radio για την σημαντική τους προσφορά, σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει εισέλθει για τα καλά στη ζωή των μαθητών/μαθητριών, καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση όλων των παιδιών στην τεχνολογία, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση.

Το σκεπτικό αυτής της δράσης, που εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική του DeeJay Radio, «music for good», είναι η συλλογή παλιών ηλεκτρονικών συσκευών από τους ακροατές του σταθμού για ανακύκλωση, με σκοπό την ανταλλαγή τους σε νέες ταμπλέτες και κατ’ επέκταση της παραδόσεις τους σε παιδιά του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας

Η πρωτοβουλία αυτή, συμβάλλει μέσω της μουσικής στην ενεργοποίηση των ακροατών του σταθμού και στη δημιουργία ενός δικτύου ίσων ευκαιριών για τα παιδιά με ταυτόχρονη την εμπέδωση οικολογικής συνείδησης στον κοινωνικό ιστό. Ο σταθμός και οι παραγωγοί του υποσχέθηκαν τη θεσμοθέτηση της δράσης αυτής και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.
«Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξαιρετικά σημαντικές, ειδικά σε εποχές που οι ανάγκες αυξάνονται και το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και των μη προνομιούχων διευρύνεται καθημερινά. Ευχαριστούμε πολύ την CYTA και το DeeJay Radio για την ευαισθησία και την κοινωνική τους προσφορά. Είμαστε βέβαιοι πως τα παιδιά του Πολυδύναμου Κέντρου του θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως αυτό το δώρο», ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης.

Όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι του σταθμού, στο μεγάλο κάλεσμα του DeeJay Radio για αποστολή παλιών συσκευών προς ανακύκλωση, ανταποκρίθηκαν δεκάδες ακροατές από όλη την Κύπρο. Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού - Κλάδος Λευκωσίας, που παρέδωσε οκτώ σάκους, γεμάτους παλιές συσκευές προς ανακύκλωση.