Απάντηση Δήμου Λευκωσίας για τον «αποκλεισμό» των τυφλών στο κέντρο της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Απάντηση Δήμου Λευκωσίας για τον «αποκλεισμό» των τυφλών στο κέντρο της Λευκωσίας
Τρι, 29 Μαρ. 2022 13:45
Αναφορικά με ανακοίνωση και καταγγελίες της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών για ολοκληρωτικό αποκλεισμό των τυφλών στο κέντρο της Λευκωσίας, ο Δήμος Λευκωσίας θα ήθελε για πολλοστή φορά να σημειώσει τα ακόλουθα:
 
1. Οι γρανιτένιοι κύβοι στο εμπορικό τρίγωνο έχουν τοποθετηθεί βάσει σχεδιασμού σε συγκεκριμένα σημεία και όχι πάνω ή κοντά σε οδηγούς όδευσης τυφλών για να αποτρέπουν την στάθμευση οχημάτων πάνω σε πεζοδρόμια και να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση όλων, πεζών και ΑμεΑ.

2.  Δυστυχώς, αντί να επικρίνονται οι πολίτες που συστηματικά μετακινούν τους γρανιτένιους κύβους και τους τοποθετούν ακόμη και πάνω στους οδηγούς όδευσης τυφλών για να διευκολύνουν την παράνομη στάθμευση των οχημάτων τους, επικρίνεται ο Δήμος που εδώ και βδομάδες αναγνώρισε το πρόβλημα και κάλεσε επανειλημμένα τους πολίτες να συμμορφωθούν.


3. Έχει ληφθεί απόφαση για σταθεροποίηση των γρανιτένιων κύβων στα σημεία που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και χρωματισμός τους για να είναι περισσότερο διακριτοί ακόμη και σε όσους δεν έχουν προβλήματα όρασης.  Η διαδικασία χρειάζεται κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί και για αυτό θα ζητήσουμε την υπομονή των πολιτών. Έως τότε, οι κύβοι έχουν μεταφερθεί στις αρχικές τους θέσεις και καλούμε τους δημότες να μην τις ξαναμετακινήσουν.

 
Όλα τα έργα του Δήμου σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πολιτών με κύριο μέλημα την απρόσκοπτη διακίνηση όλων, πεζών και ΑμεΑ.