Data as Common Ground - Σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Data as Common Ground - Σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων
Παρ, 08 Απρ. 2022 10:15
Στην εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις και τα ψηφιακά δεδομένα επηρεάζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής μας, τα αυξανόμενα “σύννεφα” πληροφοριών, εργαλείων και δυνατοτήτων συχνά περιπλέκουν παρά ξεκαθαρίζουν τον ορίζοντα. Τι είναι τα ψηφιακά δεδομένα, πώς προκύπτουν και διαδίδονται, και πώς μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία;

Το Κέντρο Αριστείας CYENS προσκαλεί τεχνολόγους, εκπροσώπους της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και ερευνητές, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες, να αναλύσουν τη δύναμη των ψηφιακών δεδομένων βάση των πρακτικών τους, και σε συνάφεια με την κυπριακή πραγματικότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα κοινωνικο-περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ισότητας, στο ρόλο του κάθε κλάδου σε αυτά, όπως και στη δυναμική των καλλιτεχνικών πρακτικών ως εν δυνάμει πυλώνων στην καινοτομία και την επικοινωνία αυτών των θεμάτων.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο μέρη, όπου τα ψηφιακά δεδομένα θα διερευνηθούν εις βάθος και ως κοινό έδαφος και ως παράγοντες δημιουργικότητας, προόδου και αναμόρφωσης των σημερινών και μελλοντικών οικολογικών/τεχνικών συστημάτων.

Δεδομένα: Από το cloud σε θεμελιώδης πρακτικές / Παρουσιάσεις και Ομιλίες
14 Απριλίου, 10:00 - 19:30 @ CYENS Thinker Maker Space

Πρωινή Συνεδρία: Έρευνα και Εφαρμογή στο Κέντρο Αριστείας CYENS (10:00 - 13:00)
Αυτή η συνεδρία θα αποτελείται από παρουσιάσεις επιλεγμένων έργων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά, αστικά και κοινωνικά δεδομένα, που υλοποιούνται εντός του CYENS. Οι ερευνητές και οι επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων του κέντρου θα παρουσιάσουν σχετικά έργα, ώστε να συζητήσουν τις προσεγγίσεις τους σχετικά με την ανάλυση και τη χρήση δεδομένων.

Απογευματινή Συνεδρία: Τέχνη και Δημιουργικές Εφαρμογές (16:30 – 19:30)
Καλλιτέχνες, δημιουργοί και σχεδιαστές που εργαλειοποιούν σύνολα δεδομένων ως μέσα στην καλλιτεχνική τους πρακτική θα προσκληθούν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις πρακτικές τους. Μεταξύ αυτών, ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης του S+T+ARTS Residency στο Κέντρο Αριστείας CYENS Joseph Hovadik, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει δημόσια τις μεθοδολογίες και τις πρακτικές του για πρώτη φορά.

Δωρεάν Εγγραφή

Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι ανοιχτές στο κοινό και προσφέρονται και διαδικτυακά. Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται εγγραφή.

Εγγραφείτε εδώ: 
https://www.eventbrite.com/e/data-from-the-cloud-to-groundwork-presentations-and-talks-tickets-316617590737?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=escb

Αυτή η δραστηριότητα είναι μέρος του προγράμματος S+T+ARTS Residencies, S+T+ARTS Academy και S+T+ARTS Regional Centres.

https://www.cyens.org.cy/en-gb/research/pillars-groups/human-factors-design/itica/s-t-arts-repairing-the-present/