Διεθνής Έκθεση FLORIADE EXPO 2022 στην πόλη Almere της Ολλανδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Διεθνής Έκθεση FLORIADE EXPO 2022 στην πόλη Almere της Ολλανδίας
Τετ, 13 Απρ. 2022 13:50
13 Απριλίου - 13 Οκτωβρίου 2022: Με τη συνδρομή και του Δήμου Λευκωσίας για πρώτη φορά Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή

Ο Δήμος Λευκωσίας συμβάλλει σημαντικά την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή, που φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχει, από τις 13 Απριλίου έως τις 13 Οκτωβρίου 2022 στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Almere της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δρ. Τζούλια Τζώρτζη του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και του Πανεπιστημίου Νεάπολις, μετά από εξουσιοδότηση του καθηγητή Δρ. Κώστα Καδή, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σχεδίασε και υλοποίησε Θεματικό Κήπο, μαζί με την καθηγήτρια Cristina Musacchio και τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου που συναποτελούν την Εθνική Συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022, που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια. Περιεχόμενο της συμμετοχής είναι η προβολή της ύπαρξης της Πράσινης Γραμμής που χωρίζει της Λευκωσία στα δύο, ως την τελευταία διαχωρισμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Την ομάδα που αποτελεί την κυπριακή αντιπροσωπεία έχουν στηρίξει και συμβάλλει οικονομικά το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου ως κατεξοχήν φορείς αντιπροσώπευσης της Κύπρου στην FLORIADE EXPO 2022, ενώ η συμμετοχή του Κυπριακού κήπου, που ενισχύθηκε από την ίδια τη διοργάνωση με 2 Κυπριακούς Κέδρους (Cedrus brevifolia), πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της πρέσβεως της Ολλανδίας στην Κύπρο εξοχότατης Francis Lanitou και της Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κούλας Σοφιανού.

Ο Δήμος Λευκωσίας και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης προσωπικά, υποστήριξε ένθερμα την πρόταση επίσης ηθικά και οικονομικά, ενώ την αποστολή που αποτελείται από 9 φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου με επικεφαλής τις καθηγήτριες Τζούλια Τζώρτζη και Cristina Musacchio, συνοδεύει ο Λειτουργός του Δήμου Λευκωσίας Γιώργος Γεωργίου, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για την κατασκευή του Κήπου από 5 Απριλίου μέχρι τις 12 Απριλίου 2022.

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Τζώρτζη εξελέγη μέλος του Steering Committee της FLORIADE EXPO 2022 στις εκλογές της πενταμελούς Steering Committee που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Απριλίου, πρόεδρος της οποίας εξελέγη ο Aldwin Dekkers, Belgian Commissioner-General to Expo 2020 Dubai και Floriade Expo 2022 Almere και αντιπρόεδρος ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ιταλίας στην Ολλάνδία Giorgio Novello.

Τα επίσημα εγκαίνια της FLORIADE EXPO 2022 πραγματοποιούνται στις 13 Απριλίου από τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

Χορηγοί του Κυπριακού κήπου στη FLORIADE EXPO 2022 είναι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Δήμος Λευκωσίας, η διοργάνωση της FLORIADE EXPO 2022, το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, το Ιταλικό Φυτώριο Piante Marconi Antonio & Figlio εκπροσωπούμενο από την κ. Daniela Stagnaro, το Χημείο OLYMPIA PAVLIDI και η Fytos landscaping.