Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σε έκτακτη συνεδρίαση τίμησε τη μνήμη του Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σε έκτακτη συνεδρίαση τίμησε τη μνήμη του Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη
Τετ, 13 Απρ. 2022 20:00
Σε έκτακτη συνεδρία του στις 13 Απριλίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας τίμησε τη μνήμη του Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη (1971 - 2001), ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τήρησαν μονόλεπτο σιγή στη μνήμη του ενώ στη συνέχεια τόσο ο κ. Γιωρκάτζης, όσο και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων αναφέρθηκαν στον εκλιπόντα Δήμαρχο και στο σημαντικό έργο και προσφορά του στη Λευκωσία.
 
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον Δήμαρχο Λέλλο Δημητριάδη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Ο Δήμος Λευκωσίας να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας που θα τελεστεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 στις 16:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφία στον Στρόβολο.
  • Αντιπροσωπεία Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο να παραστούν στην κηδεία. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα εκφωνήσει επικήδειο.
  • Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, μέρα της κηδείας, τα γραφεία του Δήμου θα κλείσουν στη μία το μεσημέρι, έτσι ώστε το προσωπικό του Δήμου να μπορέσει να παραστεί στην κηδεία.   
  • Οι σημαίες στα κτήρια του Δήμου κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και τις 18 Απριλίου 2022.
  • Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος την ημέρα της κηδείας.
  • Η οδός Πλατεία Δημαρχίας στην εντός των τειχών πόλη να μετονομαστεί σε οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, κατ’ εξαίρεση της πάγιας πολιτικής του Δήμου για τη μετονομασία οδών.
  • Η πλατεία μπροστά από την παλιά δημοτική αγορά στην εντός των τειχών πόλη να ονομαστεί σε Πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη.
  • Στην Πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη να τοποθετηθεί προτομή του εκλιπόντος Δημάρχου.
Τόσο ο Δήμαρχος Λευκωσίας όσο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν για ακόμη μια φορά τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους τους.