Η «Έξυπνη» Λευκωσία εντυπωσίασε τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Η «Έξυπνη» Λευκωσία εντυπωσίασε τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυ
Παρ, 15 Απρ. 2022 13:35
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λευκωσίας πραγματοποίησαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Κύπρο επί τη ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας για την Ψηφιακή Πολιτική και την Κυβερνοασφάλεια.

Συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου κ. Κυριάκο Κόκκινο και ομάδα συνεργατών του επισκέφθηκαν τον Δήμο Λευκωσίας, όπου τους υποδέχθηκε, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος τους έκανε μια περιήγηση στο κτίριο του νέου Δημαρχείου, ενώ στη συνέχεια έκανε μια σύντομη ξενάγηση της πόλης από ψηλά. Ακολούθησαν σύντομες συνομιλίες σε θερμό κλίμα και, στη συνέχεια, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας CYENS.

Εκεί, η υπεύθυνη του έργου Smart City της Λευκωσίας, Κωνσταντίνα Λορτζιέ τους υποδέχθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου της Έξυπνης Πόλης, ενώ στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του CYENS, όπου τους παρουσιάστηκαν εν συντομία πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται στην πόλη της Λευκωσίας, καθώς και μελλοντικές προεκτάσεις αυτών. Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες ζήτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και το κόστος υλοποίησης συγκεκριμένων πρακτικών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη ξενάγηση στο μεγάλο έργο της Πλατείας Ελευθερίας, όπου η συντονίστρια του Έργου, Αγνή Πετρίδου υποδέχθηκε τους επισκέπτες και έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ιστορικού μέχρι την ολοκλήρωσή του.