Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας για το Σχέδιο Δράσης για την Ανάπλαση και Αναζωογόνηση της εντός των

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας για το Σχέδιο Δράσης για την Ανάπλαση και Αναζωογόνηση της εντός των
Τρι, 19 Απρ. 2022 10:30
Σήμερα είμαστε εδώ για να επαναβεβαιώσουμε το όραμα, τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναζωογόνησης ολόκληρης της περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Γιατί, παρά τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, ο Δήμος Λευκωσίας εδώ και δεκαετίες εργάζεται και στηρίζει ενέργειες πλησίον της Πράσινης Γραμμής. Πεισματικά δεν εγκαταλείπουμε την περιοχή, γιατί αυτή είναι το γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τυχόν αποψίλωση ή εγκατάλειψη της περιοχής θα ισοδυναμούσε με έμμεση παραδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

Εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας, χαιρετίζω τις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για την παροχή πολεοδομικών και άλλων κινήτρων και τη διαμόρφωση σχεδίων και επίσπευση διαδικασιών για ανάπτυξη της εντός των τειχών πόλης. 

Αποτελούν το επιστέγασμα μιας κοινής προσπάθειας και συνεργασίας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και του Δήμου Λευκωσίας. Έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά από σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί ο Δήμος αλλά και το Κράτος, για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης, τα οποία διαμόρφωσαν το περιβάλλον και δημιούργησαν τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και προσέλκυση επιχειρηματιών και κατοίκων. Κυρίως νέων ανθρώπων.

Να αναφέρω μόνο ενδεικτικά:
  • την δημιουργία του συγκροτήματος κτηρίων του Νέου Δημαρχείου
  • την ολοκλήρωση της Πλατείας Ελευθερίας με την αναβαθμισμένη και πεζοδρομοποιημένη Κωστάκη Παντελίδη και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της Λεωφόρου Ομήρου
  • τις πολλές αναπλάσεις οδών και εξωραϊσμούς προσόψεων οικοδομών από την Πύλη Πάφου μέχρι την Πύλη Αμμοχώστου
  • και τη στέγαση και λειτουργεία του Κέντρου Αριστείας Cyens.
Δεν θα μπορούσα να κλείσω χωρίς να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, σε όλους όσοι εργάστηκαν για την διαμόρφωση των κινήτρων και σχεδίων και κυρίως στο Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ουσιαστική και συνεχή του στήριξη στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Φωτογραφία από τον Ανδρέα Λουκαΐδη / ΡΙΟ