Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρέτησε την έναρξη του 2ου συνεδρίου «Women on the move»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρέτησε την έναρξη του 2ου συνεδρίου «Women on the move»
Τετ, 27 Απρ. 2022 15:30
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών της δεύτερης συνεδρίασης της ολομέλειας του δικτύου «Women on the move» (WEMov), που φιλοξενείται στην Κύπρο από την Τετάρτη 27 έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Το δίκτυο αποτελείται από ερευνητές από 49 χώρες, που στόχο έχει την ανάδειξη της παρουσίας και της συμμετοχής των μεταναστριών στην οικοδόμηση της Ευρώπης και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COST (CA19112).

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη διαρκή επένδυση που γίνεται στο Δήμο για την ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και την υποστήριξη όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στα πολυάριθμα και στοχευμένα προγράμματα που έχει εφαρμόσει ο Δήμος μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας κατά την τελευταία δεκαετία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των γυναικών με στόχο την δημιουργία ίσων ευκαιριών για εκπαίδευση, απασχόληση και κοινωνική ενσωμάτωση.

Επιπλέον, τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χάραξη πολιτικής και λήψη αποφάσεων για το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Μπορούμε να αναφερθούμε σε αμέτρητες ιστορίες αξιόλογων μεταναστριών που εργάστηκαν σκληρά για να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτές οι γυναίκες είναι τα πιο λαμπρά παραδείγματα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας να ακολουθούν τα όνειρά τους και να μάθουν για ανθρώπους που κατάφεραν να επηρεάσουν τον κόσμο με ουσιαστικό τρόπο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο, το χρώμα ή την θρησκεία τους. Και αυτή είναι μια από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας: Να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου πρόσφυγες και μετανάστες θα μπορούν να ζουν και να μετακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια, να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να στήνουν από την αρχή τις ζωές τους και να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινότητα», κατέληξε ο κ. Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του.

Το Δήμο Λευκωσίας εκπροσώπησε στις εργασίες η ψυχολόγος του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας Μαρία Μαρκουλλή.