Επίσημη έναρξη των κινήτρων για τις φοιτητικές εστίες / δωμάτια για την εντός των τειχών πόλη της Λε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Επίσημη έναρξη των κινήτρων για τις φοιτητικές εστίες / δωμάτια για την εντός των τειχών πόλη της Λε
Δευ, 02 Μαϊ. 2022 14:00
Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη της Λευκωσίας, καθώς ξεκινά και επισήμως μια νέα εποχή που επισφραγίζει την σταθερή και επιβεβαιωμένη βούληση και αποφασιστικότητά του Δήμου για την αναζωογόνησης ολόκληρης της περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Οι αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και σήμερα παίρνουν επίσημη έναρξη, μας βρίσκουν ιδιαίτερα χαρούμενους και αισιόδοξους ότι η κοινή προσπάθεια και συνεργασία των προηγούμενων ετών θα έχει την κατάληξη που όλοι θέλουμε.

Η παροχή πολεοδομικών και άλλων κινήτρων και η διαμόρφωση σχεδίων και επίσπευση διαδικασιών για ανάπτυξη της εντός των τειχών πόλης, είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους να έρθουν και να ζήσουν ή να εργαστούν στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Μέρος του όλου σχεδιασμού είναι και η αγορά δύο ακινήτων, ένα στην οδό Αριστείδου και ένα κτηριακό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου-Αρσινόης-Κομνηνού, προκειμένου να διαμορφωθούν σε φοιτητικές εστίες, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του σχολείου της Φανερωμένης και την μεταφορά της Πανεπιστημιακής Σχολής της Αρχιτεκτονικής θα δώσουν νέα πνοή στην παλιά πόλη.

Ο Δήμος Λευκωσίας ευελπιστεί ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης και άλλων επιχειρηματιών, που θα δουν την προοπτική και θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την δυναμική της εντός των τειχών πόλης.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη τις πάγιας και ξεκάθαρης θέσης του Δήμου ότι, θα συνεχίσουμε σθεναρά την προσπάθεια στήριξης και αναζωογόνησης του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας, του γεωγραφικού και διοικητικού κέντρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την υλοποίηση αυτού του κοινού στόχου.

Δήλωση Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Δήμο Λευκωσίας, διότι είμαστε εδώ για να χαιρετίσουμε και επίσημα την έναρξη του νέου σχεδίου κινήτρων για την προσέλκυση φοιτητών στην εντός των τειχών πόλη. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν γίνει τόσα πολλά στην εντός των τειχών πόλη. Και το ενθαρρυντικό είναι ότι, όπου προχωρήσαμε με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Να υπενθυμίσω:

Την οδό Ερμού - Πενταδακτύλου, τη δημιουργία του ιδρύματος Σεβέρη, τη δημιουργία του Μουσείου Χαμπή, τα οικονομικά κίνητρα που πρόσφατα δόθηκαν για προσέλκυση επιχειρήσεων, όλη την περιοχή του νέου δημαρχείου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του κέντρου έρευνας, σε συνεργασία με τα τρία κρατικά πανεπιστήμια της Κύπρου, η Πλατεία Ελευθερίας με την Κωστάκη Παντελίδη και τη Λεωφόρο Ομήρου.

Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Το συγκεκριμένο σχέδιο, στόχο έχει να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην μόνιμη και ποιοτική αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης.