«Η Λευκωσία είναι κόμβος Τέχνης και Πολιτισμού», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / «Η Λευκωσία είναι κόμβος Τέχνης και Πολιτισμού», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel
Παρ, 06 Μαϊ. 2022 13:55
Στο Δήμο Λευκωσίας ξεναγήθηκε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Ε.Ε., Mariya Gabriel, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Κύπρο.

Την Επίτροπο και τη συνοδεία της υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος από τον τρίτο όροφο του δημαρχείου της έδειξε την πόλη και την πράσινη γραμμή από ψηλά, όπως και τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Στη συνέχεια, η κ. Gabriel επισκέφθηκε το Κέντρο Αριστείας CYENS, όπου την υποδέχτηκαν η Συντονίστρια του Έργου RISE, που συντονίζει ο Δήμος Λευκωσίας, μαζί με τους Διευθυντές του Κέντρου. Εκεί της παρουσιάστηκαν έργα που συνδυάζουν την τέχνη με την τεχνολογία. Επίσης, η επίτροπος ενημερώθηκε για δράσεις και προγράμματα που εφαρμόζονται στον Δήμο Λευκωσίας όπως το Ψηφιακό Δίδυμο της Πόλης, που μπορεί να ενισχύει τις δραστηριότητες σχεδιασμού για την καλύτερη λήψη αποφάσεων, αλλά και την «συνδημιουργία» με τους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλης και την πράσινη μετάβαση. Η Επίτροπος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολούθως, μετέβη στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη / Παλιά Ηλεκτρική), όπου την υποδέχθηκε ο διευθυντής του Ιδρύματος και επικείμενος Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννης Τουμαζής, ο οποίος της παρουσίασε το ιστορικό του ιδρύματος και τις Εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα.

Έπειτα, η κ. Gabriel περπάτησε μέχρι την οδό Ερμού, όπου και ξεναγήθηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR), «ένα μοναδικό χώρο για την προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, της διαφορετικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης»

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η κ. Gabriel εξέφρασε την ευχαρίστηση της για «την αποφασιστική δράση του Δήμου και του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για την οικοδόμηση ενός δημιουργικού και πολιτιστικού κόμβου στην πόλη».