Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας σε συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων των Πρωτευουσών στη Λισαβώνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας σε συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων των Πρωτευουσών στη Λισαβώνα
Τετ, 11 Μαϊ. 2022 10:35
Σε συνάντηση των Chief Executive Directors of European Capitals με θέμα «Λύσεις για την πόλη του μέλλοντος», που διοργανώθηκε από το Δήμο Λισαβώνας στις 4 - 6 Μαΐου 2022 συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας, κυρία Μύρια Πηλακούτα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητηθήκαν θέματα, όπως ανθεκτικότητα των πόλεων, νέα μοντέλα αστικής ανάπτυξης, καινοτομία και διαφάνεια, ψηφιακή μετάβαση, λήψη αποφάσεων αξιοποιώντας δεδομένα κ.α. Οι Δημοτικοί Γραμματείς είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες, καθώς και  να επισκεφτούν έργα του Δήμου Λισαβώνας, όπως το δημιουργικό κόμβο «HUB creative do Beato», καθώς και το εργαστήριο ανάλυσης αστικών δεδομένων της πόλης του Πανεπιστημίου NOVA. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δημοτικοί Γραμματείς 19 πρωτευουσών χωρών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων το Άμστερνταμ, το Ζάγκρεμπ, η Ζυρίχη, η Βιέννη, το Παρίσι, η Αθήνα, το Ελσίνκι, η Μαδρίτη, το Δουβλίνο κ.α.