Στρατηγικής σημασίας σύμπραξη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Στρατηγικής σημασίας σύμπραξη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσ
Τετ, 11 Μαϊ. 2022 13:30
Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του έργου “Solidarity Νetwork Nicosia In Action-NicInAct”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπηρεσία του Κεντρικού Κράτους προσεγγίζει και αγκαλιάζει Τοπική Αρχή και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς επισημοποιώντας τη συνεργασία και μεταφέροντας το μήνυμα ότι αυτή η, στρατηγικής σημασίας σύμπραξη, Κεντρικής και Τοπικής Αρχής  μπορεί να συνεισφέρει πιο συντονισμένα και στοχευμένα στον εντοπισμό, βελτίωση ή/ και επίλυση των καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως αυτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Ταυτόχρονα, αυτή η σύμπραξη ανοίγει το δρόμο σε ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ κεντρικού και τοπικού κράτους και επισφραγίζει τη διαχρονική, άτυπη και πολυεπίπεδη συνεργασία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης με το Δήμο Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Κέντρο.

Εκ μέρους του Δήμου το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ενώ εκ μέρους του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, η κ. Μαρία Αδαμίδου Αν. Διευθύντρια ΤΑΠΜ.

Υπενθυμίζεται πως το Δίκτυο “Solidarity Νetwork Nicosia In Action-NicInAct” συστήθηκε με σχετικό μνημόνιο συνεργασίας 35 αρχικών φορέων και οργανισμών τον Ιούνιο του 2021 και έκτοτε η διεύρυνσή του είναι εντυπωσιακή, αριθμώντας πλέον συνολικά 53 μέλη.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας