Επίσκεψη αξιωματούχων από την Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο - Καραμπάχ) στο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Επίσκεψη αξιωματούχων από την Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο - Καραμπάχ) στο Δημαρχείο Λευκωσίας
Παρ, 27 Μαϊ. 2022 13:45
Συνάντηση με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο - Καραμπάχ), που βρίσκονται για επαφές στην Κύπρο είχε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους με αφορμή τη στενή σχέση και συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο Στροβόλου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Λευκωσίας ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Αρτούρ Τοβμασιάν, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμινέ Αλεξανιάν, ο Πρόεδρος της Αντιπολίτευσης (Κόμμα Τάσνακ), Αρτούρ Μοσιάν, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης κ. Βανιάν, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου Χακόπ Καζαντζιάν, τον εκπρόσωπο του κόμματος Τάσνακ Κύπρου Σιμόν Αϊνετζιάν, την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - «Αρτσαχ» και Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους Όλγα Μαρουδιά και Βαλέριο Δανιηλίδη, οι οποίοι πριν από τη συνάντηση ξενάγησαν την αντιπροσωπεία στην εντός των τειχών πόλη και την πράσινη γραμμή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τους επισκέπτες να αναγνωρίζουν τα κοινά σημεία της ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Δημοκρατία του Αρτσάχ είναι σήμερα μια μονομερώς ανακηρυγμένη, μη αναγνωρισμένη δημοκρατία και εξέφρασαν την πρόθεση για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας αποδέχθηκε την πρόσκληση να συνδράμει τον Δήμο Στροβόλου υποστηρίζοντας την ομάδα Φιλίας, ενώ κάλεσε τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας του Αρτσάχ να αποτελέσουν, με τη σειρά τους, πρεσβευτές του μηνύματος για την επανένωση της Λευκωσίας.

Ακολούθως, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαλέριος Δανιηλίδης, ξενάγησε την αντιπροσωπεία στον τρίτο όροφο του κτηρίου του Δημαρχείου της Λευκωσίας, όπου τους έδειξε την πόλη και την πράσινη γραμμή από ψηλά.