Δήμος Λευκωσίας - Κατασκευαστικές εργασίες σε τμήμα της οδού Κρήτης (συμβολή με Διγενή Ακρίτα)

Κατασκευαστικές εργασίες σε τμήμα της οδού Κρήτης (συμβολή με Διγενή Ακρίτα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Κατασκευαστικές εργασίες σε τμήμα της οδού Κρήτης (συμβολή με Διγενή Ακρίτα)
Παρ, 01 Ιουλ. 2022 10:30
Έργο: Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου -  κατασκευαστική φάση Β 

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου - Φάση Β’, από το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 η ώρα 6.00π.μ μέχρι και το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 η ώρα 5.00μ.μ. θα παραμείνει κλειστό για την τροχαία κίνηση το τμήμα της οδού Κρήτης, μήκους περίπου 40 μέτρων, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα και λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Φιλιππιάδος.

Εκτροπή της τροχαίας κίνησης από τη Λεωφ. Διγενή Ακρίτα προς τις οδούς Στασάνδρου/Πινδάρου θα γίνεται από τις γειτονικές παρόδους της Λεωφ. Διγενή Ακρίτα, οδούς Κυπράνορος ή και Ανδροκλέους.

Για πρόσβαση στην οδό Κρήτης και τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης επί της οδού θα είναι εφικτή μέσω της πορείας Στασάνδρου - Άννης Κομνηνής - Φιλιππιάδος.

Σημειώνεται ότι, από την οδό Φιλιππιάδος θα επιτρέπεται η στροφή δεξιά στην οδό Κρήτης μόνο για όσους θα εισέλθουν στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης της οδού, οι οποίοι θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Οι εργασίες αφορούν κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων με προσαρμογή υψομέτρων, υπογειοποίηση υπηρεσιών και πρόνοιες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης φωτοελεγχόμενου κόμβου.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας.
Η πρόσβαση των πεζών προς όλα τα υποστατικά θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.
           
Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22797007 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση makariou@nicosiamunicipality.org.cy
          
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Τα οφέλη του Έργου:
Το συγκεκριμένο Έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για το έργο υιοθετήθηκαν υψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο:

- Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.
- Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και την αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου.
- Τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.
- Την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού ώριμων δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση.
- Την εγκατάσταση ολιστικού συστήματος  «έξυπνης πόλης», ιδιοκτησία του Δήμου Λευκωσίας.
- Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Αισθητικά και λειτουργικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ένα εξωτερικό «εμπορικό κέντρο».

Το Έργο εφαρμόζει τις πρόνοιες/δράσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας και του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για προώθηση των βιώσιμων μεταφορών, ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην αστική περιοχή της Λευκωσίας όπως και μείωση Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικός Στόχος: Βελτίωση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.