Επίσκεψη Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στον Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Επίσκεψη Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στον Δήμο Λευκωσίας
Σαβ, 09 Ιουλ. 2022 13:10
Δήλωσε εντυπωσιασμένη για τα έργα που υλοποιήθηκαν

Σημαντικά έργα στον Δήμο Λευκωσίας επισκέφθηκε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κύπρο, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της υπογραφής της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) της πολιτικής συνοχής, καθώς και την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης της Κύπρου.

Στο Δημαρχείο Λευκωσίας, την κ. Φερέιρα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των σημαντικών έργων που έχουν υλοποιηθεί στην πρωτεύουσα, αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια με στόχο την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ακολούθως, την ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου, όπου από τον τρίτο όροφο είχε την ευκαιρία να δει από ψηλά την πόλη και την πράσινη γραμμή, καθώς και τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Η Επίτροπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας για αναζωογόνησή της.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, μαζί με την Δημοτική Γραμματέα Μύρια Πηλακούτα, την Δημοτική Μηχανικό Κούλα Ιωάννου και την Ανώτερη Αρχιτέκτονα / Λειτουργό Πολεοδομίας, Προϊστάμενη του γραφείου του Ενιαίου Ρυθμιστικού Σχεδίου Λευκωσίας Αθηνά Παπαδοπούλου, συνόδευσαν την κ. Φερέιρα και τη συνοδεία της σε μια σύντομη βόλτα, ώστε να διαπιστώσει τη μεγάλη αλλαγή και τον αντίκτυπο που έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μεταξύ άλλων, η συνοδεία επισκέφθηκε την Παλαιά Δημοτική Αγορά, τη Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων στις οδούς Αισχύλου, Λεύκωνος και Τρικούπη, την Πλατεία Ελευθερίας, το έργο της Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου (Μακαρίου και Στασικράτους), ενώ κατά την επιστροφή στο Δημαρχείο, πραγματοποίησε στάση στην οδό Ελπινίκης στο Gardens of the Future.

Η κ. Φερέιρα επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  έθεσε  ερωτήσεις για κάθε λεπτομέρεια, ιδιαίτερα αναφορικά με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Έβγαζε φωτογραφίες για το προσωπικό της αρχείο, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη φιλοσοφία, πάνω στην οποία δομήθηκε η ευρύτερη παρέμβαση στην Λευκωσία, η οποία πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η περιήγηση κατέληξε και πάλι στο Δημαρχείο της πόλης, εκεί όπου η κ. Φερέιρα συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους λειτουργούς του Δήμου για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, την πρόοδο που έχουν επιτύχει έως σήμερα, καθώς και το όραμά τους για την επόμενη μέρα στη Λευκωσία.