Ενδιαφέρον για διεπιστημονικές συνεργασίες εξέφρασε από το CYENS ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ενδιαφέρον για διεπιστημονικές συνεργασίες εξέφρασε από το CYENS ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικ
Πεμ, 14 Ιουλ. 2022 14:23
Τις έξυπνες πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται στην πόλη της Λευκωσίας, καθώς και μελλοντικές προεκτάσεις αυτών είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο Khaled Al Sharif, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Δημαρχείο Λευκωσίας, αυτή τη φορά ο κ. Al Sharif ξεναγήθηκε στο Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία CYENS, όπου του παρουσιάστηκαν εν συντομία το έργο και το όραμα του Δήμου και του επιστημονικού προσωπικού.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε το Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου της Έξυπνης Πόλης, το Thinker Maker Space και το Techhub και δήλωσε εντυπωσιασμένος για τις ιδέες και τα προγράμματα που του παρουσιάστηκαν, ενώ δεν σταμάτησε να κάνει ερωτήσεις σχετικά με όσα του κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Στο τέλος της ξενάγησης, είχε την ευκαιρία, παρουσία του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες για μελλοντικές συνεργασίες των εμπλεκόμενων Πανεπιστημίων με τα αντίστοιχα μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και προοπτικές για  ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού, τεχνογνωσίας ή/και φοιτητών Ευρωπαίων και Ασιατών, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας προσέγγισης Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.