Επίσκεψη Δημάρχου στα παιδικά καλοκαιρινά προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Επίσκεψη Δημάρχου στα παιδικά καλοκαιρινά προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας
Παρ, 22 Ιουλ. 2022 13:17
Τις σχολικές δομές των δημοτικών σχολείων Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και Αγίου Ανδρέα, που μαζί με το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών Λευκωσίας και το Ανοικτό Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας φιλοξένησαν τα παιδικά καλοκαιρινά προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να μάθει για τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, να δει τις κατασκευές τους και τα παιχνίδια και να παρακολουθήσει μέρος των δραστηριοτήτων τους. Τα παιδιά, μάλιστα, του προσέφεραν μια ζωγραφιά τους, στο οποίο εικονιζόταν το «Δέντρο των Αξιών».

Παράλληλα, συζήτησε τόσο με το προσωπικό, όσο και με τους προέδρους συνδέσμων γονέων και εκπροσώπους της σχολικής εφορίας, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας για την εξαιρετική δουλειά του, ενώ δήλωσαν την σθεναρή επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας με τον Δήμο.

Ο Δήμος Λευκωσίας τονίζει πως, το Πολυδύναμο πρωτοπόρησε με τη λειτουργία θερινών σχολείων, τα οποία στη συνέχεια υιοθέτησε και το Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, αντί το Υπουργείο να ήταν αρωγός κατέληξε να είναι ανταγωνιστής και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, δεν ευδοκίμησε συνεργασία ή στήριξη του Υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας καλοκαιρινών προγραμμάτων του Δήμου και στο μέλλον, παρ’ όλο που τα προγράμματα του Υπουργείου δεν κάλυπταν τις κοινωνικές ανάγκες που εξυπηρετεί ο Δήμος. Εάν το Υπουργείο συνεχίσει να αρνείται να στηρίξει το πρόγραμμα, θα οδηγήσει το Δήμο στην απόφαση να μην συνεχίσει τη λειτουργία των καλοκαιρινών κέντρων προστασίας και απασχόλησης παιδιών.

Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα συνέχισης της συνεργασίας με το Υπουργείο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος, το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν, τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν και, βεβαίως, τα παιδιά που συμμετείχαν στις όμορφες θερινές μας… περιπέτειες. Τους ευχόμαστε υγεία, καλό υπόλοιπο στο καλοκαίρι τους και καλή πρόοδο!

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας