Έναρξη εργασιών για το Έργο «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία» - Συμβόλαιο 20 στους Άγ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Έναρξη εργασιών για το Έργο «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία» - Συμβόλαιο 20 στους Άγ
Πεμ, 08 Σεπ. 2022 09:25
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για το Έργο Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία - Συμβόλαιο 20 στην ενορία Άγιων Ομολογητών. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης των παρακάτω οδών, σύμφωνα με το Άρθρο 17 του Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών νόμου, Κεφ.96: 

Σβορώνου, Απέλλη, Παύλου Νιρβάνα, Κωνσταντίνου Σαθά, Κυριάκου Κολοκάση, Ιωνά Νικολάου, Γεωργίου Παπανικολάου, Κ. Παπαρηγοπούλου, Δήλου, Κνωσού, Δημονίκου, Περσεφόνης Παπαδοπούλου, Νιόβης, Χίου, Ρόδου, Μαλακάση, Αίαντος.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής εργασίες:
• Κατάλληλη κατασκευή πεζοδρομίων και ανακατασκευή οδοστρώματος, με διαμόρφωση παρόδιων θέσεων στάθμευσης.
• Κατασκευή αναβαθμισμένου συστήματος οχετών όμβριων υδάτων.
• Αναβάθμιση και νέες εγκαταστάσεις δικτύων Υπηρεσιών.
• Αναθεώρηση και αναβάθμιση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της οδικής σήμανσης.

Το κατασκευαστικό στάδιο του έργου έχει διάρκεια 12 μηνών και θα εκτελείται σταδιακά ανά δρόμο, με γνώμονα τον κατά το δυνατό περιορισμό της ταλαιπωρίας και αναστάτωσης στους επηρεαζόμενους δημότες. Ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί το κοινό για την κατανόησή του για την προσωρινή αναστάτωση που θα επιφέρουν οι εργασίες και συνιστά οι οδηγοί να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τα σήματα και ρυθμίσεις τροχαίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Capture.JPG