Εκδηλώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Εκδηλώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Τετ, 14 Σεπ. 2022 13:10
• Ποδηλασία, δωρεάν στάθμευση στον ΔΧΣ Νταβίλα σε όσα αυτοκίνητα έχουν 3 και περισσότερα άτομα και πάρτι

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 10.00 το βράδυ ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Ευρωκοινοβούλιο, τους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας, καθώς και την Αστυνομία, προγραμματίζουν τη διοργάνωση ποδηλασίας και άλλων εκδηλώσεων στην Πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, στην προσπάθεια τους για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους στην πόλη.

Ποδηλασία
Η έναρξη της ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί από τα τρία πιο κάτω σημεία - μέσω του ποδηλατόδρομου του Πεδιαίου ποταμού:
A. από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (σε συνεργασία με το Δήμο Έγκωμης)
B. από το Δημαρχείο Στροβόλου
Γ. από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας (σε συνεργασία με το Δήμο Λακατάμιας)
Η ποδηλασία θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας - τάφρος Νταβίλα.
Π. Α. 22797000 ή στο nicosiamunicipality@infocreditgroup.com, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2022, 13:00

Ενόψει των πιο πάνω, καθώς επίσης και για την ασφάλεια του κοινού που θα συμμετέχει  στις εκδηλώσεις, η οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα, από την συμβολή της με την οδό Θερμοπυλών μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, καθώς και τμήμα της οδού Ρηγαίνης, από την οδό Λήδρας μέχρι την οδό Περικλέους, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ.  

Συγκεκριμένα, για σκοπούς εξυπηρέτησης των πολιτών που θα βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της οδού Ρηγαίνης, θα αντιστραφεί η μονοδρόμηση των οδών Περικλέους και Απόλλωνος, για να χρησιμοποιούνται ως παράκαμψη προς την οδό Ρηγαίνης. Παράλληλα, στην οδό Κ. Παλαιολόγου θα παραμείνει ανοιχτό στην κυκλοφορία το τμήμα της από την οδό Θερμοπυλών με κατεύθυνση τον κυκλικό κόμβο του «ΟΧΙ», για εξυπηρέτηση του κοινού.

Car-pooling
Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η στάθμευση στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Νταβίλα θα είναι δωρεάν σε όσα αυτοκίνητα έχουν 3 και περισσότερα άτομα.

Nicosia street party
Σας περιμένουμε στο Nicosia street party από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ στις οδούς Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Κωστάκη Παντελίδη, στο άνοιγμα Λήδρας - Ονασαγόρου και Ρηγαίνης, καθώς και στους πεζόδρομους να περπατήσουμε και να διασκεδάσουμε
• με μουσική από τον MixFm
• ποτό
• φαγητό
• ενημέρωση του κοινού για θέματα βιώσιμης κινητικότητας.
• δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για παιδιά από το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και διοργανώνονται με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας και των καταστηματαρχών των πεζοδρόμων της εντός των τειχών Λευκωσίας.