Δήμος Λευκωσίας - Ο Δήμος Λευκωσίας εθνικός νικητής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

Ο Δήμος Λευκωσίας εθνικός νικητής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Ο Δήμος Λευκωσίας εθνικός νικητής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας
Πεμ, 15 Σεπ. 2022 09:40
Ο Δήμος Λευκωσίας είναι ο εθνικός νικητής στην Κατηγορία 1 - «Προωθώντας το επιχειρηματικό πνεύμα» - στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022 και θα διεκδικήσει το πρώτο βραβείο απέναντι σε άλλες πρωτοβουλίες στην SME Assembly, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Πράγα.

Η Εθνική Κριτική Επιτροπή, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, επέλεξε την πρόταση του Δήμου Λευκωσίας για να συμμετάσχει ως εθνικός νικητής στην πρώτη κατηγορία.

Κατά την ανάδειξη των νικητών, η Γραμματεία των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας συνεχάρη το Δήμο Λευκωσίας για την στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα.

Η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει τους νικητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για κάθε κατηγορία σε ειδική εκδήλωση το Νοέμβριο 2022.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης Επιχειρηματικότητας κάθε χρόνο επιβραβεύουν ευρωπαϊκές και μη πρωτοβουλίες που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Πάνω από 4.000 δράσεις/πρωτοβουλίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στα βραβεία από το 2006, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάνω από 10.000 νέες εταιρείες.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του αύριο: Βιωσιμότητα. Ανθεκτικότητα. Ψηφιοποίηση».

O ευρωπαϊκός διαγωνισμός είναι ανοικτός στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και τις συνδεδεμένες στο πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) χώρες της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Σερβίας και της Τουρκίας.