Επιπλέον 200.000€ για την επέκταση του προγράμματος Solidarity Network Nicosia In Action

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Επιπλέον 200.000€ για την επέκταση του προγράμματος Solidarity Network Nicosia In Action
Δευ, 19 Σεπ. 2022 13:10
Την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος Solidarity Network Nicosia In Action με επιπλέον 200.000€ ενέκρινε ο χρηματοδοτικός μηχανισμός των Norway Grants και η Κυπριακή Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2020.

Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά στην δημιουργία ενός ισχυρού τοπικού δικτύου αλληλεγγύης, μεταξύ κρατικών δομών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, σωματείων και ιδρυμάτων με αξιόλογο έργο προς τον άνθρωπο, με στόχο την ανάπτυξη ενός μοντέλου ολιστικών κοινωνικών υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών των ευάλωτων και μειονεκτούντων ομάδων της Λευκωσίας, που θα προτείνει λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες του πληθυσμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό των Norway Grants (85%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2021 και υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.
Το Solidarity Network Hub στεγάζεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο στην εντός των τειχών Λευκωσία και παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης στους πολίτες με λιγότερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι: ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοκοινωνική στήριξη, από ψυχολόγους και κοινωνικό Λειτουργό, Συμβουλευτική καριέρας, Νομική συμβουλευτική, παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες δικτύωση κ.α.
Ένας σημαντικός αριθμός οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων ΜΚΟ, ερευνητικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων και άλλων, έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ίδρυμα τηρώντας ένα κοινό όραμα και στόχους, δημιουργώντας ένα Δίκτυο συνεργατών που διευρύνεται συνεχώς και με ταχύτατους ρυθμούς, αριθμώντας σήμερα συνολικά 53 μέλη.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας