Δήμος Λευκωσίας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ
Τρι, 27 Σεπ. 2022 08:58
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω των εργασιών ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και μέχρι την αποπεράτωση του έργου, τον Νοέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, η δεξιά λωρίδα του ασφαλτικού οδοστρώματος (πλάτους 3.10μ.) της λεωφόρου  Γρηγόρη Αυξεντίου θα δεσμευτεί καθ’ όλο το μήκος του υπό ανάπλαση τεμαχίου.

Επίσης θα δεσμευτεί η λωρίδα του ασφαλτικού οδοστρώματος πλάτους 3.10μ. στην οδό Βασιλέως Παύλου, καθ’ όλο το μήκος τους υπό ανάπλαση τεμαχίου. Η οδός Βασιλέως Παύλου θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως μονόδρομος με προσωρινή κατάργηση της υφιστάμενης λωρίδας στάθμευσης.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες, δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στο χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται με προσθήκη κατάλληλης περίφραξης, καθώς και εφαρμογή οριζόντιας και κάθετης οδικής σήμανσης.

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως θα προκύψει. Το έργο ωστόσο είναι εξαιρετικής σημασίας για την πόλη μας.

Η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή  υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027.

Capture.JPG