Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο Bloomberg Mayors Innovation Studio

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο Bloomberg Mayors Innovation Studio
Τετ, 12 Οκτ. 2022 15:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συμμετείχε στο Mayors Innovation Studio που διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ στις 9 Οκτωβρίου 2022, σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης και τον οργανισμό Bloomberg Philanthropies.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ο Δήμαρχος έλαβε μέρος σε συνάντηση με ομιλητές από το London School of Economics and Political Science και το Harvard Kennedy School, καθώς και τον Michael Bloomberg. Στο συνέδριο συμμετείχαν πλέον των 50 Δημάρχων από χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους η Ουάσιγκτον, το Μεξικό, το   Πόρτο, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουτρέχτη, την Μπολόνια, τη Ρίγα, το Dubai κα. 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συμμετείχε στο Bloomberg CityLab, όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και αντάλλαξαν ιδέες για την αντιμετώπιση τους. Στο επίκεντρο της συνάντησής ήταν ο ρόλος της τοπικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων, φέροντας σε επαφή Δημάρχους,  από όλο τον κόσμο, καθώς και ηγέτες επιχειρήσεων, καλλιτέχνες και ακτιβιστές για να συζητήσουν και να αναδείξουν λύσεις που μπορούν να μεταφερθούν και να προσαρμοστούν σε άλλες πόλεις.

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ο Michael Bloomberg, Δήμαρχος της Νέας Υόρκης για τρεις θητείες, ο  Henk Ovik, Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το νερό, ο Piotr Cywinski, ο διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς  και ο Victor Peneda ιδρυτής και Πρόεδρος της World Enabled.

Παράλληλα, η Υπεύθυνη της Στρατηγικής και του Έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας, Νάντια Λορτζιέ συμμετείχε στο Chief Innovators Studio, του Bloomberg Center for Public Innovation στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins,  όπου πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ημέρες, στις θεματικές των Έξυπνων πόλεων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας μαζί με αντίστοιχα στελέχη των άλλων πόλεων.

Συμφωνήθηκε, η δημιουργία ενός κοινού δικτύου μεταξύ των στελεχών για συνεχή ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών αναφορικά με τα θέματα και τις προκλήσεις των πόλεων, για  καινοτόμες λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και των υπηρεσιών της λειτουργίας των πόλεων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Michael Bloomberg κατά την εναρκτήρια ομιλία του «το να μην μαθαίνει ο ένας από τον άλλο είναι ανόητο».