Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022
Δευ, 31 Οκτ. 2022 10:50
Ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 2022 το πρόγραμμα της τρίτης έκδοσης του φεστιβάλ, μιας γιορτής των παραστατικών τεχνών για την πόλη της Λευκωσίας με σειρά παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και σύγχρονου χορού αλλά και και παράλληλες δράσεις.

Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέρθηκε στον στρατηγικό στόχο του Δήμου Λευκωσίας για ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών ισάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης. «Εμπνευστήκαμε ένα φεστιβάλ που θα είναι κοντά στην κοινωνία, που θα χαρίσει στην Κύπρο μια θέση στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη, ένα φεστιβάλ μωσαϊκό πολιτισμών, και πιστεύω ότι τα καταφέραμε».

Ο Πρόεδρος της Nicosia For Art (εταιρείας που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ με τον Δήμο Λευκωσίας) Γιώργος Παμπορίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή των διοργανωτών να θέσουν ως υπότιτλο του φετινού φεστιβάλ τους στίχους του κορυφαίου ποιητή της Λευκωσίας και της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή: «Μα τούτα μας εσώσασιν, οι τραουδκιές τζ’ οι μύθοι».  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παμπορίδης, «συνεχίζουμε με την απόλυτη πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι το οξυγόνο μας. Είναι ζωογόνος, είναι ανάγκη και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων των πολιτών.  Είναι όμως και κλάδος της οικονομίας του τόπου που στηρίζεται, δυστυχώς, ανεπαρκώς από την πολιτεία.  Χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου Υφυπουργείου Πολιτισμού για να μπορέσει επιτέλους να αποδώσει μέρισμα στον τόπο, αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού». 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και Γενικός Διευθυντής της Nicosia For Art Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022, που ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου αλλά… δεν τελειώνει.  Μετά από ένα εντατικό 40ήμερο, θα συνεχίσει να δίνει το στίγμα του καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι το επόμενο φεστιβάλ το Φθινόπωρο του 2023. 

Για φέτος το Φεστιβάλ οραματίζεται ένα καλύτερο κόσμο αποδοχής και συμπερίληψης του συνανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και δυνατοτήτων. Ο συγκεκριμένος στόχος του Φεστιβάλ διαπερνά και την φετινή ταυτότητα του που έχει σχεδιάσει ο Κύπριος εικαστικός, αρχιτέκτων και πανεπιστημιακός Aργύρης Aγγελή.  Στο έργο του γκρεμίζονται τα τείχη της διαφορετικότητας και τα τείχη της Λευκωσίας γίνονται παράθυρα στο αύριο.

Για το φετινό πρόγραμμα πατήστε εδώ: https://issuu.com/nicosiaintlfestival/docs/program_20x25cm_october_2022_outlined_with_alpha

Για την αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ: https://bit.ly/NIF22_tickets