Ένα μίνι φεστιβάλ σύγχρονου χορού εντός του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Ένα μίνι φεστιβάλ σύγχρονου χορού εντός του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022
Δευ, 14 Νοε. 2022 11:20
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022 ξεκινά την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων σύγχρονου χορού με την Παγκύπρια πρεμιέρα του έργου «Body of Μine» του συμπατριώτη μας χορογράφου Παναγιώτη Τοφή.

Συνεχίζοντας το τάξιμο του Φεστιβάλ στην τέχνη του σύγχρονου χορού, θα παρουσιαστούν 7 συνολικά χορογραφικά έργα:

4 έργα παραγωγής της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

16.11 Τετάρτη 20:30 & 17.11 Πέμπτη 11:00 (μαθητική παράσταση)
Η συνεργασία του Φεστιβάλ με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει με ένα δίπτυχο σύγχρονου χορού που αποτελείται από έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Beyond Access, που αποσκοπεί στο να φέρει στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών με αναπηρία.

RE-CALL (reloaded) της Βενετσιάνας Καλαμπαλίκη (18΄)
Μια παράσταση με δύο περφόρμερ κι ένα τροχοκάθισμα με αφετηρία τις προσωπικές ιστορίες και συγκεκριμένα, τα σημεία σύγκλισης στις διαφορετικές τους πορείες. | A performance with two performers and a wheelchair starting from the personal stories and specifically, the points where their various paths converged.

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ; του Μανώλη Σαριδάκη (17΄)
Ντεμπούτο χορογραφίας, που δημιουργήθηκε από τον χορογράφο Μανώλη Σαριδάκη. Η sci-fi περιπέτεια μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν όπου τεχνητή και συναισθηματική νοημοσύνη αναμετρώνται.

6.12 Τρίτη 20:30
Το δεύτερο δίπτυχο σύγχρονου χορού από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, αντιπαραβάλει τον γυναικείο με τον ανδρικό ψυχισμό.

ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΦΟΡΑΜΕ ΡΟΖ του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (45΄)
Στο επιχρυσωμένο κλουβί, ενός ονειρικού, παραμυθένιου καταφυγίου, οι ερμηνεύτριες επιδίδονται σε μια σειρά από μεταμορφώσεις: συνειδητοποιημένες φεμινίστριες, παρεξηγημένες Barbies, πριγκίπισσες της Disney και αμαζόνες που αναζητούν ικανοποίηση και χειραφέτηση.

A BOUNCE 4 MEN του Ηλία Χατζηγεωργίου (45΄)
Πίσω από τα στερεότυπα της ανδροκρατούμενος hip hop κουλτούρας, που ζητά αποδείξεις δύναμης, επικράτησης και εξουσίας, τέσσερις άνδρες, νέοι, ωραίοι, δυνατοί, βίαιοι αλλά και ανώριμοι, παγιδευμένοι στην ταυτότητα που τους δόθηκε, μάχονται για να βρουν τον παλμό τους.

3 έργα Κυπρίων χορογράφων | 3 productions by Cypriot Choreographers:

15.11 Τρίτη 20:30 (50')
BODY OF MINE του Παναγιώτη Τοφή

Μέσα από ένα κινησιολογικό, εικαστικό ταξίδι, εμπλουτισμένο με κείμενο, ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και εγχόρδων, τέσσερεις ερμηνεύτριες διαφορετικής ηλικίας διαπραγματεύονται την ιδιοκτησία των σωμάτων τους και τον επαναπροσδιορισμό του σώματος αλλά και της ίδιας της ζωής μέσω αυτού.

23.11 Τετάρτη 20:30 (16+, 50')
LANDSCAPE της Έλενας Αντωνίου

Η Κύπρια χορογράφος συνεχίζει να παρατηρεί ως γυναίκα την αλληλεπίδρασή της με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση, και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών.

28.11 Δευτέρα | Monday 20:30
O DARK, DARK, DARK του Φώτη Νικολάου

Το νέο έργο του Φώτη Νικολάου, δίνει σώμα σε αυτά που δεν τολμάμε να πούμε ή να κάνουμε, ρίχνει φως σε αυτά που κρύβουμε και οχυρώνουμε πίσω από προστατευτικές ασπίδες.

Εισιτήρια: https://bit.ly/NIF22_tickets και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-1μμ)
Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-1μμ), www.nicosia.org.cy

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Χορηγοί: Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Onassis Stegi
Χορηγοί φιλοξενίας: Classic Hotel, ,Vino Cultura
Υποστηρικτές: Cyprus Public Transport, Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο, Travelplan, MOISES Digital Print House, Phil. Andreou Group, COLOURPIX Digital Printing Company