Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2022) / Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δημαρχείο Λευκωσίας
Τετ, 30 Νοε. 2022 15:05
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης καλωσόρισε στο Δημαρχείο Λευκωσίας τους νέους που συμμετείχαν πανευρωπαϊκό συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΥΕΕΡ) που έγινε στην Κύπρο και διοργάνωσε η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αφού ξεναγήθηκε σε έργα του δήμου από την Προέδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Ελένη Λουκαΐδου, επισκέφτηκε το κέντρο Αριστείας CYENS όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το κέντρο και την έρευνα του, καθώς και για τις δράσεις του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος.
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, καλωσόρισε τους νέους στο χώρο του Δημαρχείου όπου παρουσίασε τις προκλήσεις που έχει η μοιρασμένη πόλη της Λευκωσίας, τους  ενημέρωσε για το όραμα για μια ενωμένη Λευκωσία και πως ο Δήμος εργάζεται εντατικά για να αναζωογόνηση του ιστορικού της κέντρου για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Δημαρχείο η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οργάνωσε 2 συζητήσεις.
 
Η πρώτη συζήτηση είχε ως θέμα  “Ψηφιακές τεχνολογίες στη διαχείριση και πρόληψη συγκρούσεων-Digital technologies in managing and preventing conflict» στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής και Πολιτικής  κύριος Κυριάκος Κόκκινος, ο Ευρωβουλευτής Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Δρ. Στυλιανή Πετρούδη, Προϊστάμενη του γραφείου έρευνας του Κέντρου Αριστείας CYENS. Τη συζήτηση συντόνιζε ο κύριος Χριστόδουλος  Ιωάννου, τέως αναπληρωτής γραμματέας του YEPP. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην προσβασιμότητα και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Η δεύτερη συζήτηση αφορούσε το κυπριακό και συγκεκριμένα:  “Understanding the Cyprus Conflict: Implications for Peacebuilding”. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Γιώργος Χατζηγεωργίου -ΝΕΔΗΣΥ και ομιλητές ο Μιχάλης Σοφοκλέους Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαυκού Κληρίδη και ο Άγης Δίγκας, Διευθυντής του  Renewable Energy Sources Operator (DAPEEP SA).