Συνεχίζονται τα «Απογεύματα καριέρας» στο ΚΕΕΑΕΔ με το εργαστήριο «Ενσυναίσθηση και Απασχόληση»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Συνεχίζονται τα «Απογεύματα καριέρας» στο ΚΕΕΑΕΔ με το εργαστήριο «Ενσυναίσθηση και Απασχόληση»
Παρ, 09 Δεκ. 2022 13:20
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου «Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση - ΚΕΕΑΕΔ», συνεχίζει τη δράση «Απογεύματα καριέρας» την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00 με το εργαστήριο «Ενσυναίσθηση και Απασχόληση».
 
Το εργαστήριο εντάσσεται στην σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποστήριξης και κατάρτισης που παρουσιάζει το ΚΕΕΑΕΔ για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους στον τομέα της αγοράς εργασίας.
 
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να προαγάγει τρόπους αντιμετώπισης των επαγγελματικών δυσκολιών ή συγκρούσεων στον χώρο εργασίας μέσω της ενσυναίσθησης.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την ικανότητα της ενσυναίσθησης στον τομέα της επαγγελματικής δραστηριότητας, να γνωρίσουν τρόπους προβολής της μέσω της επαγγελματικής συμπεριφοράς, καθώς και να διδαχθούν μεθοδολογία για την ανάπτυξή της.
 
Εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η κ. Κατερίνα Κονή, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, απόφοιτη Ψυχολογίας στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψυχική Υγεία από το Kings College London. Έχει επιτελέσει μέλος της Κυπριακής Παιδοβουλής και είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού και στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ενσυναίσθησης σε παιδιά και ενήλικες. Το θέμα της διδακτορικής της έρευνας αφορά την «Ενσυναίσθηση, την εκτίμηση απειλής και την ικανοποίηση της σχέσης σε άτομα που βρίσκονται σε ερωτική σχέση».
 
Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00 το εργαστήριο «Χτίζω την επαγγελματική μου ταυτότητα».
 
Στόχος του  είναι να εξηγήσει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς τους για να χτίσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα σωστά.
 
Το εργαστήριο θα καλύψει τις πτυχές της επαγγελματικής εικόνας και του επαγγελματικού προφίλ, μέσα από μια διερεύνηση του personal branding, της σωστής χρήσης του LinkedIN ως δίοδο για την αγορά εργασίας, και τη σημαντικότητα της σωστής δικτύωσης (networking).
 
Με το τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να:
  • Κατανοήσουν τι είναι το personal branding και πως συνδέεται με την επαγγελματική επιτυχία
  • Χρησιμοποιούν το LinkedIN αποτελεσματικά με βάση τους επαγγελματικούς τους στόχους
  • Αναγνωρίζουν τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα τους και πώς να τα προβάλουν σωστά προς τα έξω
  • Θέσουν μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας
  • Κατανοήσουν την σημαντικότητα της δικτύωσης και πως να αξιοποιούν σωστά τις ευκαιρίες δικτύωσης
  •  
Εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η κ. Αντωνία Παπαντωνίου, κάτοχος PgDip in Career Guidance and Development από το Edinburgh Napier University. Έχει εργαστεί με νέους και άτομα που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες, όπως μετανάστες/τριες και αιτητές ασύλου, μέσω διεξαγωγής εργαστηρίων για θέματα απασχολησιμότητας και κατανόησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Λόγω του επαγγελματικού της υπόβαθρου στον τομέα της Στρατηγικής Επικοινωνίας, η δουλειά της επικεντρώνεται στην προώθηση της δύναμης της σωστής επικοινωνίας και δημιουργίας προσωπικής στρατηγικής για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων του κάθε ατόμου.
Το εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται σε Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού (Άνεργοι, Λήπτες προνοιακών επιδομάτων ΕΕΕ, Νέοι, Μονογονείς, Πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, Μετανάστες και Υπήκοοι Τρίτων Χωρών, Άτομα ηλικίας 50+ ετών, Αναλφάβητοι, ΑμΕΑ), Δημότες Λευκωσίας
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες, επικοινώνησε τώρα μαζί μας στο
Εγγραφές στον παρακάτω σύνδεσμο
https://forms.gle/VLfm69xDzWrT55rr9
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Photo.jpg

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας