Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2022 / Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας
Τετ, 21 Δεκ. 2022 14:00
Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παγκύπρια από φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που προωθεί την Απασχόληση και την Επιχειρηματική Δράση - ΚΕΕΑΕΔ πραγματοποίησε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.
 
Πρόκειται για το έργο «Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική Δράση», που υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, στο ανακαινισμένο κτήριο επί της οδού Τρικούπη, γίνεται η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από τοπική Αρχή στην Κύπρο να παρέχει ολοκληρωμένη συμβουλευτική και εκπαίδευση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους στον τομέα της αγοράς εργασίας.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέλυσε την διαχρονική στρατηγική προσέγγιση του Δήμου, η οποία, όπως τόνισε, θέτει ως βασική της προτεραιότητα την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης, που στόχο έχουν να στηρίξουν στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη, σήμερα προχωράμε ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
«Είναι για μας σημαντικό μεν να προσφέρουμε υπηρεσίες που παρέχουν μικρή ή μεγαλύτερη ανακούφιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας, αλλά ακόμα πιο σημαντικό και ουσιαστικό είναι να δίδονται τα εργαλεία που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις, τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υποστηρίξει ο ίδιος τον εαυτό του. Και αυτό, μπορεί να γίνει μόνο, μέσα από την ενεργοποίηση του και την άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Ακολούθως, η Προϊστάμενη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, κα Ρούλα Γεωργοπούλου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της δομής, των προγραμμάτων και των υπηρεσιών που παρέχονται από το Κέντρο, με στόχο την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας σε όλους και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα εγκαίνια ενός πρωτοποριακού, όπως χαρακτήρισε, έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δίνει το στίγμα της πολυδιάστατης πολιτικής και δράσεων που μπορεί, ένας Δήμος να προσφέρει στους πολίτες του, όπως και το κεντρικό Κράτος.
 
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στα εγκαίνια του «Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δράσης» του Δήμου Λευκωσίας. Ενός ακόμη έργου που μαρτυρεί την υψηλή βαθμίδα προτεραιοτήτων στην οποία έχουμε θέσει τη δημιουργία ενός πραγματικού κράτους Πρόνοιας και μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και κατάλληλα διαμορφωμένων υποδομών. Ενός Κράτους ευαίσθητου και ικανού να σταθεί αρωγό στις ανάγκες του συνόλου των πολιτών, αλλά ιδιαιτέρως όσων έχουν ανάγκη της κρατικής μέριμνας και προστασίας. Προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, κινήθηκε και ο σχεδιασμός του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αναστασιάδης, ενώ αφού ανέλυσε τη σημασία της λειτουργίας του Κέντρου, συμπλήρωσε:
 
«Το «Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δράσης» που εγκαινιάζουμε σήμερα, ευρισκόμενο στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, προστίθεται στο σύνολο των υπολοίπων έργων που προωθήσαμε, έχοντας απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση  της πρωτεύουσας. Και δεν μπορεί παρά η αναγεννημένη εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, να μας ικανοποιεί και να μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Και τούτο γιατί υπήρξε στόχος μας εξαρχής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα, ιστορικά χαρακτηριστικά της Λευκωσίας, να την καταστήσουμε σημείο αναφοράς, καθώς και κέντρο υψηλών υπηρεσιών και αναβαθμισμένων υποδομών».
 
Κλείνοντας την τελετή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Λευκωσίας αποκάλυψαν την πινακίδα των εγκαινίων του Κέντρου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020.

Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Photo.jpg

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας