Το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας φιλοξενεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CyberSenio

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας φιλοξενεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CyberSenio
Τρι, 17 Ιαν. 2023 10:05
Εργαστήριο για εισαγωγή ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην ψηφιακή εποχή!
 
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική Δράση - ΚΕΕΑΕΔ συνδιοργανώνει με το ερευνητικό κέντρο SYNTHESIS το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CyberSeniors (ΣάημπερΣήνιορς), την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου και ώρες 10:00-14:30.
 
Στόχος αυτού του ευρωπαϊκού έργου είναι να εκπαιδεύσει άτομα άνω των 55 ετών να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετ με εφαρμογές αναψυχής, υγείας, ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, εικονικής επικοινωνίας, δημόσιας διοίκησης κ.λπ. και πώς να χρησιμοποιούν τις συσκευές με ασφάλεια.
 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 εκπαιδευτικές ενότητες:
Ενότητα 1: Εισαγωγή στη χρήση του smartphone (χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λήψη εφαρμογών, ασφάλεια της συσκευής)
Ενότητα 2: Ασφαλής και υπεύθυνη χρήση των εφαρμογών
Ενότητα 3: Εφαρμογές για αναψυχή, υγεία και επικοινωνία (YouTube, Medisafe, Facebook, Messenger)
Ενότητα 4: Εφαρμογές για τραπεζικές συναλλαγές, καθημερινές ανάγκες και δημόσια διοίκηση (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Google Maps, Ημερολόγιο, Μεγεθυντικός φακός και φακός, πύλη Αριάδνη)
 
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αξιοποιώντας τα χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία για την κάλυψη καθημερινών αναγκών τους, η καταπολέμηση της μοναξιάς και του κοινωνικού αποκλεισμού με την χρήση των εφαρμογών επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η ενεργός γήρανση μέσα από την λειτουργική συμμετοχή στην ψηφιακή εποχή.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.
 
Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
 
ΚΕΕΑΕΔ
Website: https://www.nicosia.org.cy/.../multif.../elderly-people-(1)/
Επικοινώνησε τώρα μαζί μας στο
• Τηλέφωνα: 22797820-850
• E-mail: polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy
• Διεύθυνση: Τρικούπη 129, 1016, Λευκωσία
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Εντ Έβανσων (ed@synthesis-center.com) ή 22252315.

Photo.jpg

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας