Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2023) / Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη
Τετ, 25 Ιαν. 2023 13:45
Ονομασία Έργου: «Ανάπλαση Περιοχής Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Συντήρηση/Αποκατάσταση Όψεων και Ανάπλαση Δρόμων - Υπογειοποίηση Δικτύων Κοινής Ωφελείας – Φάση Α1»
 
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη στην εντός των τειχών πόλη.
 
Στόχος του Έργου είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της διακίνησης των ΑμεΑ, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και προσβάσιμου χώρου για όλους, ενισxύοντας το υπάρχον επιχειρηματικό περιβάλλον.
 
Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες και θα διεξαχθεί σε δύο κατασκευαστικές φάσεις με διάρκεια 8 μήνες η κάθε μία.
 
Η πρώτη κατασκευαστική φάση του έργου, αφορά στο βόρειο τμήμα της οδού Τρικούπη, από τη συμβολή της οδό Λιασίδη μέχρι το βόρειο όριο της, πλησίον της συμβολής της με την οδό Λεύκωνος.
 
Η οδός Τρικούπη, που περιλαμβάνεται στη φάση αυτή και τμήμα των συμβαλλόμενων σε αυτή παρόδων, θα είναι κλειστές για τα οχήματα αλλά ανοιχτές για τους πεζούς. Κατά την περίοδο των εργασιών, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν την πορεία που προτείνεται από τις επιτόπου κατευθυντήριες πινακίδες κάθετης σήμανσης.
 
Η κίνηση των οχημάτων για είσοδο και έξοδο από την παλιά πόλη στην ευρύτερη περιοχή του έργου, παρουσιάζεται στον σχετικό χάρτη.
 
Οι οδοί Ατταλείας και Σούτσου, θα λειτουργούν προσωρινά ως αμφίδρομα αδιέξοδα για εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Επίσης, στην οδό Μαρίας Κωνσταντινίδου, θα γίνει προσωρινή αντιστροφή της μονοδρόμησης, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία εξόδου των οχημάτων μέσω της οδού Άρεως.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027» , από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας.
 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.