Τον Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας και το προσωπικό του τίμησε ο Δήμος Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2023) / Τον Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας και το προσωπικό του τίμησε ο Δήμος Λευκωσίας
Παρ, 27 Ιαν. 2023 12:20
Ειδική Αναμνηστική Πλακέτα απονεμήθηκε επίσης στον σταθμάρχη Ομορφίτας
 
Τον Αστυνομικό Υποσταθμό Λήδρας και το προσωπικό του τίμησε ο Δήμος Λευκωσίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
 
Απονεμήθηκε Τιμητικό Δίπλωμα στον Αστυνομικό Υποσταθμό και Ειδική Αναμνηστική Πλακέτα σε κάθε έναν από το προσωπικό του, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά τους στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στην εντός των τειχών πόλη.
Ειδική Αναμνηστική Πλακέτα απονεμήθηκε επίσης, στον σταθμάρχη Ομορφίτας, τιμώντας τη διαχρονική αγαστή συνεργασία που υπάρχει σχεδόν σε καθημερινή βάση με όλους τους τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς που βρίσκονται στον Δήμο.
 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι η συμβολή της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε οι στόχοι της προσπάθειας και επένδυσης που καταβάλει ο Δήμος εδώ και χρόνια για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, κατοίκων και κυρίως νέων ανθρώπων, να μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς εμπόδια και κινδύνους. Σημείωσε ότι ψηλά στις προτεραιότητες είναι η ασφάλεια των δημοτών, τονίζοντας ότι: «Η παρουσία των Αστυνομικών και η αδιάκοπη δράση τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε λογής προβληματικής συμπεριφοράς, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί».
 
Και πρόσθεσε: «Οι Αστυνομικοί μπορεί να μην έχουν εξαλείψει όλες τις πιθανές μορφές παραβατικότητας, κάτι που ομολογουμένως είναι αδύνατο, έχουν όμως αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας στην εντός των τειχών πόλη, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό, όχι μόνο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και για τους επισκέπτες της, που επιθυμούν να περιηγηθούν και να απολαύσουν τον ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης μας».
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, τονίζοντας πως, εκτός από ενδεικτική της διαχρονικής αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και αναγνώριση του έργου που επιτελείται από την Αστυνομία Κύπρου σε θέματα ασφάλειας, ευνομίας και ευταξίας από ένα σημαντικό φορέα και διαχρονικό εταίρο.
 
Πρόσθεσε ότι: «Όταν πριν 2,5 περίπου χρόνια αναλάβαμε την ηγεσία της Αστυνομίας, τέθηκε ως προτεραιότητά μας η μείωση τόσο του κοινού όσο και του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Για την επίτευξη του στόχου αυτού θεωρήθηκε αναγκαία η λειτουργία του Υποσταθμού Λήδρας στις 11 Ιανουαρίου 2021, με κύριο καθήκον των μελών μας τη διενέργεια περιπολιών  στις οδούς Λήδρας, Ονασαγόρου, Ρηγαίνης, Τρικούπη και στις πλατείες Ελευθερίας και Σολωμού. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας έχουν δικαιώσει απόλυτα. Το αίσθημα ασφάλειας στις περιοχές αυτές που θεωρούνται εν μέρει ιδιάζουσες ένεκα της ανομοιογένειας του πληθυσμού, έχει τονωθεί και αναπτερωθεί σε σημαντικό βαθμό. Τόσο οι κάτοικοι, οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες όσο και οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, νιώθουν ασφαλείς στις περιοχές όπου ζουν, εργάζονται και διακινούνται, απαλλαγμένοι από τον φόβο του εγκλήματος». Συμπλήρωσε ακόμα, ότι τα ίδια θετικά αποτελέσματα είχε και η λειτουργία του Υποσταθμού Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.
 
Καταλήγοντας ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη για τον ζήλο και την αφοσίωση που επιδεικνύουν κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους, καλώντας τους ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εργάζονται στοχευμένα και προγραμματισμένα έχοντας ως προμετωπίδα την ασφάλεια των συμπολιτών τους.