Έναρξη εργασιών για το Έργο «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία» - Συμβόλαιο 21 στην ενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2023) / Έναρξη εργασιών για το Έργο «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία» - Συμβόλαιο 21 στην ενο
Πεμ, 02 Φεβ. 2023 13:40
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία - Συμβόλαιο 21, Τρυπιώτης - Κέντρο πόλης». Το Έργο αφορά την ανάπλαση των οδών Αγίας Ελένης (τμήμα), Μπουμπουλίνας (τμήμα), Ήρας (τμήμα), Άννης Κομνηνής (τμήμα), Κρήτης (τμήμα), Ηλέκτρας, Μέδοντος, Ανδροκλέους (τμήμα), Αλκαίου και Θεοκρίτου, οι οποίο βρίσκονται μεταξύ της Λεωφόρου Στασίνου και της οδού Στασάνδρου στην ενορία Τρυπιώτη. 
 
Το Έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κάτωθι εργασίες:
  • Αντιπλημμυρικές εργασίες με την κατασκευή συστήματος οχετών ομβρίων υδάτων.
  • Κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου πεζοδρομίων.
  • Ανακατασκευή οδοστρώματος.
  • Διαμόρφωση νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και βελτίωση οδικής σήμανσης.
  • Διαμόρφωση παρόδιων θέσεων στάθμευσης
  • Αναβάθμιση των υποδομών των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
Στις 7 Φεβρουαρίου 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Θεοκρίτου, η οποία θα παραμείνει κλειστή για την τροχαία κίνηση για χρονικό διάστημα 9-10 εβδομάδων.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας εκτιμά την κατανόηση των επηρεαζόμενων δημοτών για την προσωρινή ταλαιπωρία. Τέλος επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.
 
Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Photo.jpg