Στήριξη του Έργου Έξυπνη Πόλη από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2023) / Στήριξη του Έργου Έξυπνη Πόλη από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Παρ, 17 Μαρ. 2023 13:20
Την πορεία του συγχρηματοδοτούμενο Έργου της Εξυπνης Πόλης παρουσίασαν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO), καθώς και στους εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Κατά την παρουσίαση, υπήρξε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος για τις διάφορες θεματικές που αναπτύσσει το έργο τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και κάθετων λύσεων σε όλη την πόλη. Συζητήθηκαν επίσης, θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την Ευρώπη σε επίπεδο νομοθεσιών και ευρύτερων πολιτικών. Οι εκπρόσωποι εντυπωσιάστηκαν από το έργο εκφράζοντας την στήριξή τους μέχρι την ολοκλήρωσή του.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας Μύρια Πηλακούτα, η Υπεύθυνη του έργου Smart City Νάντια Λορτζιέ, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) κ.κ. Carsten Rasmussen, Παναγιώτης Πανταζάτος, Κύπρος Κυπριανού και Ιωάννης Σολομωνίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Ανθή Φιλιππίδου και η Λειτουργός της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Παμπίνα Νεοκλέους.