Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του έργου Ηubs of Innovation στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του έργου Ηubs of Innovation στη Λευκωσία
Τρι, 21 Μαρ. 2023 15:35
Ο Δήμος Λευκωσίας φιλοξένησε στη Λευκωσία στις 15 - 17 Μαρτίου 2023, την τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου HUB-IN – Hubs of Innovation and Entrepreneurship for the Transformation of Historic Urban Areas.
 
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την επιχειρηματική δράση -ΚΕΑΕΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Δημοτική Σύμβουλος Ισαβέλλα Τύμβιου και η Δημοτική Γραμματέας Μύρια Πηλακούτα. Το έργο εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας συντονίζει η Συντονίστρια Έργου RISE, Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρις Θεοχάρους.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν πέραν των 40 ατόμων, εκπροσωπώντας τους 18 οργανισμούς- μέλη στην κοινοπραξία. Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο μαζί με τo Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, τη Λισαβώνα, τη Γένοβα, το Μπέλφαστ, το Grand Angouleme, την Ουτρέχτη, το δίκτυο Heritage Europe, το Future Cities Catapult, το δίκτυο Energy Cities, τα Πανεπιστήμια NOVA της Λισαβώνας και το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, τα Ενεργειακά Γραφεία της Λισαβώνας και της Γένοβας κ.α.
 
Οι εταίροι στο έργο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να συζητήσουν τα σχέδια δράσης τους, να προγραμματίσουν τα επόμενα στάδια εφαρμογής του έργου και να επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.
 
Το έργο HUB-In φιλοδοξεί να σχηματίσει ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων κόμβων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (HUBS) στις οκτώ πόλεις που είναι εταίροι στο έργο, στοχεύοντας στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας  σε Ιστορικές Αστικές Περιοχές, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική ταυτότητα των ιστορικών περιοχών όσον αφορά στις φυσικές, πολιτιστικές και κοινωνικές τους αξίες. Οι δράσεις είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις διεθνείς ατζέντες για την πολιτιστική αειφόρο ανάπτυξη (UNESCO) και τη στρατηγική για την πολιτιστική κληρονομιά (του Συμβουλίου της  Ευρώπης).
 
Το έργο εντάσσεται και συμβάλλει στους ευρύτερους στόχους του Δήμου για ανάπτυξη και προβολή της Λευκωσίας ως κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομίας, «Ορίζοντας 2020».

Photo.jpg