Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τετ, 22 Μαρ. 2023 09:30
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ύστερα από πρόσκληση που έλαβε από την Ευρωπαία Επίτροπο για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία κυρία Μαρίγια Γκάμπριελ, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκές Μέρες Καινοτομίας» που πραγματοποιείται στο Silicon Valley στην Αμερική στις 21 και 22 Μαρτίου 2023.
 
Στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στόχο έχει την προώθηση του Ευρωπαϊκού Οικοσυστήματος Καινοτομίας συμμετέχουν 50 προσωπικότητες (επενδυτές, δήμαρχοι, πρυτάνεις πανεπιστημίων, επιχειρηματίες, παράγοντες καινοτομίας κ.α.).
 
Οι «Ευρωπαϊκές Μέρες Καινοτομίας» είναι ένα διήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαδραστικές συζητήσεις με την κοινότητα καινοτομίας της Αμερικής και αποτελεί την πρώτη από σειρά τέτοιων εκδηλώσεων  που αφορούν στην προβολή και την εφαρμογή της Νέας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Καινοτομία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεδρίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με στόχο να δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα των ευκαιριών που προσφέρει το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας, δημιουργώντας γέφυρες, ξεκινώντας συνομιλίες και ανοίγοντας παράθυρα για μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της κοινότητας ταλέντων και επιχειρήσεων της Silicon Valley.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας θα συμμετέχει σε εκδήλωση με τίτλο «Europe is Calling Innovators» για προσέλκυση ταλέντων στην Ευρώπη στην οποία θα συμμετέχουν πέραν των 300 ατόμων - ταλέντων από το Silicon Valley.
 
Επιπλέον, θα λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Ευθυγραμμίζοντας τα οικοσυστήματα  καινοτομίας της  Αμερικής και της Ευρώπης. Πως η Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική Καινοτομίας δημιουργεί ένα αποτελεσματικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ευρώπη;», με συνομιλητές τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας Καθηγητή Mark Ferguson, την Nora Khaldi Μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Ιρλανδίας, του Προέδρου της Περιφέρειας Castilla y Leon της Ισπανίας κ.α.
 
Η συμμετοχή του Δημάρχου είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού συμβάλλει στην προώθηση της Λευκωσίας και της Κύπρου ως κόμβου Ερευνάς, Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.