Μη χάσετε την Κυριακή 9 Απριλίου τη Χορωδιακή Παρέλαση στο κέντρο της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Μη χάσετε την Κυριακή 9 Απριλίου τη Χορωδιακή Παρέλαση στο κέντρο της Λευκωσίας
Τρι, 04 Απρ. 2023 13:05
40 και πλέον σύνολα στη Χορωδιακή Παρέλαση 2023, 6 συγκροτήματα στο Schoolfest 2023 και συναυλία SISTEMA CYPRUS
 
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν τη Μέρα Τραγουδιού με θέμα «Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά», την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:30 το απόγευμα στους πεζόδρομους Λήδρας – Ονασαγόρου και την Πλατεία Ελευθερίας.
 
Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.
 
Στο πλαίσιο της Μέρας Τραγουδιού, διοργανώνεται για ακόμα μια φορά η μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση. Φέτος ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σαράντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 2:00 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι θα ενώσουν τις φωνές τους και θα κινηθούν από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, γεμίζοντας τους δρόμους στο κέντρο της Λευκωσίας με αγαπημένα τραγούδια.
 
Στη συνέχεια, ακολουθεί συναυλία με έξι νεανικά σχολικά συγκροτήματα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 2:00 μέχρι τις 4:00 το απόγευμα στο Schoolfest 2023, το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων.
 
Η μεγάλη αυτή μουσική δράση στο κέντρο της Λευκωσίας θα κλείσει με υπαίθρια συναυλία της Ορχήστρας SISTEMA CYPRUS στις 4:00 το απόγευμα στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας.