Την Κυριακή 28η Μαΐου διεξάγεται, για πρώτη φορά, ο αγώνας δρόμου #runicosia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Την Κυριακή 28η Μαΐου διεξάγεται, για πρώτη φορά, ο αγώνας δρόμου #runicosia
Πεμ, 25 Μαϊ. 2023 15:00
Την Κυριακή  28η Μαΐου διεξάγεται, για πρώτη φορά,  ο αγώνας δρόμου #runicosia στον ιστορικό πυρήνα της πόλης. Ο αγώνας που θα ξεκινήσει από το άνω διάζωμα της πλατείας Ελευθερίας στις 10:00 π.μ. θα διέλθει του κάτω μέρος της πλατείας και θα περάσει μεταξύ άλλων από τις οδούς Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ονασαγόρου, Σωκράτους και Λήδρας.

Προς αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας τόσο των πολιτών όσο και καταστηματαρχών της περιοχής παρακαλούμε όπως αποφύγετε την στάθμευση επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Λήδρας και Ονασαγόρου. Οι προαναφερόμενες οδοί ως και οι προσβάσεις προς αυτές θα είναι κλειστές από τις 10:00 μέχρι και 12:00 της Κυριακής. Τα αυτοκίνητα που διέρχονται μέσω της γέφυρας της οδού Κάνιγγος (προς την πλατεία του ΟΧΙ) δεν θα μπορούν να στρίψουν δυτικά προς την πλατεία Ελευθερίας και οδό Ρηγαίνης. Οι πεζοί μπορούν να διακινηθούν, προς το ιστορικό κέντρο, μέσω λωρίδας που θα δημιουργηθεί επί της πλατείας Ελευθερίας ενώ προσωπικό της διοργάνωσης και τροχονόμοι του Δήμου θα φροντίζουν για την ομαλή διακίνηση. Παρακαλούμε τους πολίτες όπως είναι προσεκτικοί κατά την διέλευση τους μέσω των πεζοδρόμων προς αποφυγή σύγκρουσης με τους δρομείς.

Το αγώνα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός RuNicosia και την εκκίνηση του πολύ ξεχωριστού αγώνα από άποψη διαδρομής, θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.