"Γνωρίζω την Πόλη Μου"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / "Γνωρίζω την Πόλη Μου"
Πεμ, 01 Ιουν. 2023 14:45
Οι Φίλοι της Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πολυδύναμο Κέντρο  Λευκωσίας διοργανώνουν πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων για παιδιά,  από τις  27 Ιουνίου μέχρι τις  27 Ιουλίου (5 εβδομάδες) με την ονομασία "Γνωρίζω την Πόλη Μου".
 
Τα παιδιά που θα μετέχουν θα χωρίζονται σε 2 ομάδες αναλόγως ηλικίας (6-8 και 9-12 χρόνων).
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρίωρα μαθήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί και το κύριο μέρος του θα διεξαχθεί στην περιφραγμένη Παιδική Χαρά του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας, πίσω απο το Δημοτικό Θέατρο.
 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υλοποίηση ενός απο τους βασικούς στόχους των Φίλων της Λευκωσίας, που είναι η ανάδειξή της Λευκωσίας ως πρωτεύουσας με ιστορία και πολιτισμό. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω στοχευμένου, ψυχαγωγικού τρόπου θα συμβάλει ώστε να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την πόλη τους και να ενεργούν ως καλά ενημερωμένοι και υπεύθυνοι πολίτες αλλά και ως διαπρύσιοι κήρυκες της Λευκωσίας.
 
Τα μαθήματα θα έχουν ως επίκεντρο την πόλη μας και θα περιλαμβάνουν ιστορία, γνωριμία με τη φύση,  μουσική,  τέχνη καθώς και  επισκέψεις σε μουσεία, τη Βουλή,  κλπ.
 
Η συμβολή του Δήμου Λευκωσίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν καταλυτική στο σχεδιασμό του προγράμματος και θα είναι ουσιαστική στην υλοποίησή του. 
 
Σημαντική είναι επίσης, η συμβολή των Μέγα Χορηγών του Συνδέσμου μας, της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και των Υποστηρικτών μας, της Astrobank, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και του VLM Group of Companies.