Το Κέντρο Αριστείας CYENS πραγματοποίησε ξενάγηση στις νέες του εγκαταστάσεις, στις 2 Ιουνίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το Κέντρο Αριστείας CYENS πραγματοποίησε ξενάγηση στις νέες του εγκαταστάσεις, στις 2 Ιουνίου 2023
Τρι, 06 Ιουν. 2023 10:20
Το Κέντρο Αριστείας CYENS πραγματοποίησε ξενάγηση στο υπό κατασκευή κτίριο της πρώην Δημοτικής Αγοράς, που θα αποτελέσει τις νέες του εγκαταστάσεις, στη πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας.
 
Κατά την ξενάγηση, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, είχαν την ευκαιρία να δουν την πρόοδο της κατασκευής και την μεταμόρφωση του χώρου σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Κέντρου Αριστείας CYENS. To κτίριο περιλαμβάνει χώρους για τα πολλαπλά γραφεία και τμήματα του Κέντρου, καθώς και τα εργαστήρια για τις ερευνητικές ομάδες. Επιπλέον, αίθουσες συνεδριάσεων και χώρους συνεργασίας για να φιλοξενούν πολλά διαφορετικά projects ταυτόχρονα.
 
Στόχος της επίσκεψης ήταν να παρουσιάσει την παρούσα του φάση του κτιρίου και να ενημερώσει την κοινότητα για την λειτουργία του στο εγγύς μέλλον με την ολοκλήρωση των εργασιών.
 
Στην ξενάγηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Γενικός Διευθυντής του CYENS, κύριος Γιώργος Χρυσάνθου, ο αρχιτέκτονας του έργου κύριος Γιώργος Τσαγγαρίδης, ο διευθυντής έργου κύριος Γιώργος Νεοφύτου και η κυρία Χάρις Θεοχάρους, Συντονίστρια του έργου RISE-Teaming for Excellence και Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δήμου Λευκωσίας.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.