Εφ’ όλης της ύλης ξενάγηση στο Κέντρο Αριστείας CYENS για τον κύριο Στέφανο Στεφάνου και τους συνεργ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Εφ’ όλης της ύλης ξενάγηση στο Κέντρο Αριστείας CYENS για τον κύριο Στέφανο Στεφάνου και τους συνεργ
Τετ, 07 Ιουν. 2023 15:35
To Κέντρο Αριστείας CYENS, είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον κύριο Στέφανο Στεφάνου, Βουλευτή και Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, και τους συνεργάτες του, τον κύριο Χρίστο Χριστόφια, Βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και τον κύριο Άγγελο Κασσιανό, Επικεφαλής του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΚΕΛ, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, 2023, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, στη Λευκωσία.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, έγινε ξενάγηση στο Thinker Maker Space του CYENS από τον ανώτερο διευθυντή του τμήματος κύριο Μάριο Κωνσταντινίδη, όπως επίσης και στα έργα που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το CYENS: το έργο Έξυπνης Πόλης που υλοποιεί ο Δήμος Λευκωσίας στο σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου Έξυπνης Πόλης, Nicosia Smart City από την κυρία Νάντια Λόρτζιε και στο Space Laboratory, του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος CSEO, από τον πρόεδρό του, κύριο Γιώργο Δανό.
 
Ακολούθησαν παρουσιάσεις της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στις ομάδες του CYENS όπου γνώρισαν τον αξιοπρόσεκτο έργο που επιτελεί το Κέντρο στο κομμάτι των αναδυόμενων τεχνολογιών. Έγινε επίδειξη εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) από τον Δρ. Παναγιώτη Χαραλάμπους και τον Μάριο Χαραλάμπους, καθώς και παρουσίαση του εργαστηρίου ρομποτικής και διαδραστικών μέσων μέσω τηλεχειρισμού και ημιαυτόνομου ελέγχου, από τον Δρ. Βασίλη Βασιλειάδη.
 
Στη συνέχεια οι επισκέπτες παρακολούθησαν παρουσιάσεις από τον Γενικό Διευθυντή του CYENS Καθηγητή Γιώργο Χρυσάνθου και τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος CSEO, κύριο Γιώργο Δανό. Στην επίσκεψη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Νεόφυτος Νεοφύτου.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.