Το Κέντρο Αριστείας CYENS και το Interstellar Science, Educational and Cultural Institute (I.S.E.C.I

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το Κέντρο Αριστείας CYENS και το Interstellar Science, Educational and Cultural Institute (I.S.E.C.I
Παρ, 09 Ιουν. 2023 14:31
Το Κέντρο Αριστείας CYENS, πραγματοποίησε δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 10:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη στη Λευκωσία.
 
Η εκδήλωση είχε σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Κέντρου Αριστείας CYENS και του Interstellar Science, Educational and Cultural Institute (I.S.E.C.I.). Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Δήμαρχο Λευκωσίας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS κύριο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και τον Διευθύνων Σύμβουλο του Interstellar Institute κύριο Αχιλλέα Κεντώνη.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων που συνεργάζονται με το Κέντρο Αριστείας CYENS, επισημαίνοντας τη σημασία του μνημονίου και των στόχων που θα επιτευχθούν με την εν λόγω συνεργασία.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.