Βραβείο «Smart Cities Awards 2023» στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Βραβείο «Smart Cities Awards 2023» στη Λευκωσία
Πεμ, 22 Ιουν. 2023 09:55
Στο πλαίσιο της πρώτης πανελλήνιας έκθεσης Smart Cities που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 16 Ιουνίου
 
Σημαντική διάκριση έλαβε το έργο έξυπνης πόλης του Δήμου Λευκωσίας με το βραβείο «Smart Cities Awards 2023», στις 16 Ιουνίου, στο πλαίσιο  της πρώτης πανελλήνιας έκθεσης Smart Cities που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Στόχος της έκθεσης ήταν η ανάδειξη των τεχνολογιών, υπηρεσιών και υποδομών, οι οποίες οδηγούν τις πόλεις σε ένα νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης.
 
Η Λευκωσία βραβεύτηκε ως κορυφαία έξυπνη πόλη, για τη συνολική προσέγγιση και ολοκληρωμένη στρατηγική αναφορικά με τη μετατροπή της σε έξυπνη και αειφόρο πρωτεύουσα, καθώς το συγκεκριμένο έργο συνεχώς εξελίσσεται, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες, τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας για τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, τις επιχειρήσεις κ.α.
 
Για τη  συγκεκριμένη βράβευση αξιολογήθηκε και η ευρωπαϊκή διάκριση που έλαβε το έργο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία European Green Digital Coalition (https://www.greendigitalcoalition.eu/declaration/) και για τον  συνολικό σχεδιασμό που έχει υλοποιήσει.
 
Το βραβείο παρέλαβαν, η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας Μύρια Πηλακούτα και η Υπεύθυνη του Έργου και της Στρατηγικής Έξυπνης Πόλης Νάντια Λoρτζιέ.
 
Στην ευχαριστήρια ομιλία της η κ. Πηλακούτα τόνισε τη σημασία του δικτύου και επικοινωνίας των τοπικών αρχών με τις ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας και οργανισμούς, ώστε να υπάρχει η συλλογική κατανόηση για τον ορισμό των έξυπνων πόλεων και να μπορούν οι τοπικές αρχές να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες εντάσσοντας ψηφιακές  λύσεις με στόχο τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό.
 
Το έργο της Έξυπνης Πόλης υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
Photo.jpg