Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Αρσινόης (1)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Αρσινόης (1)
Δευ, 03 Ιουλ. 2023 11:20
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εντός των τειχών πόλης, ο Δήμος Λευκωσίας εντατικοποιεί  την προσπάθεια συντήρησης της παλιάς πόλης προβαίνοντας στη συντήρηση και αποκατάσταση πεζοδρομίων, στην επιδιόρθωση επικίνδυνων κτηρίων και στη συντήρηση προσόψεων κτηρίων, ώστε να αποκτήσει η περιοχή τη λάμψη που της αξίζει.
 
Αυτές τις μέρες ο Δήμος ξεκινά την προσπάθεια του από την οδό Αρσινόης. Οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2023. Η επέμβαση θα γίνεται με τοπικής φύσεως εργασίες σταδιακά και η οδός θα κλείνει τμηματικά και μόνο όπου είναι αναγκαίο προς διευκόλυνση των οδηγών και πεζών. Το κοινό θα ενημερώνεται έγκαιρα για το κάθε στάδιο.
 
Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου, αλλά και των ιδιωτών εργολάβων με τους οποίους έχει συμβληθεί ο Δήμος για τον σκοπό αυτό, θα επέμβουν σε επικίνδυνες οικοδομές, όπου παρόλες τις προειδοποιήσεις οι ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει με άρση της επικινδυνότητάς τους. Θα επιδιορθώσουν/συμπληρώσουν πεζοδρόμια, ενώ θα συντηρήσουν προσόψεις που μένουν για πολύ καιρό χωρίς οποιαδήποτε φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους και αποτελούν οχληρία για την πόλη μας.   
 
Οι λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε πληροφορία.
 
Ο Δήμος κατανοεί τη δυσκολία και ταλαιπωρία που θα προκληθεί και προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος των περιοχών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό λιγότερη αναστάτωση των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.