Θερινό Σινεμά 2023 - Λευκωσιάζω

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Θερινό Σινεμά 2023 - Λευκωσιάζω
Τρι, 11 Ιουλ. 2023 13:30
“Φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω για άλλη μια χρονιά, στον ξεχωριστό θεσμό του Δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω, που διανύει τη 2η δεκαετία του, δροσίζοντας τις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης μας. Κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας, πλάι στα ενετικά τείχη, εδώ στην καρδιά της πόλης μας, την Πλατεία Ελευθερίας, οι κινηματογραφικές βραδιές μας, θα κάνουν πέρα τις έγνοιες και τα σύννεφα.

Ελάτε να χαρούμε μαζί τέσσερις βραδιές θερινού σινεμά.
 
Σας ευχόμαστε ένα ξεκούραστο, χαμογελαστό καλοκαίρι”.
 
Λεώνη Ορφανίδου,
Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Λευκωσίας,
Πρόεδρος Δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω
 
Ξεκινάμε τις θερινές μας προβολές με μια ταινία θρύλο: “Top Gun: Maverick”.
 
1986 και 2022. Τριάντα έξι χρόνια διαφορά από την πρεμιέρα του πρώτου «Top Gun» και του σίκουελ, «Top Gun: Maverick», το οποίο αποδεικνύει πως ο Τομ Κρουζ είναι ένας από τους τελευταίους κινηματογραφικούς αστέρες του Χόλιγουντ που γνωρίζει πώς να φτιάχνει ένα διαχρονικό blockbuster.
 
Το «Top Gun: Maverick» επιστρέφει 36 χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια του Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) στο Πολεμικό Ναυτικό, στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου πιλότου, του Top Gun. Σήμερα, ο «Μάβερικ» εκπαιδεύει την επόμενη γενιά Top Gun, αλλά ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει φαντάσματα του παρελθόντος που τον στοιχειώνουν με την εμφάνιση του γιου του καλύτερού του φίλου, ο οποίος σκοτώθηκε στους αιθέρες.
 
📌Τετάρτη 19.07
⌚️ 21.00
📌Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
🆓 Είσοδος ελεύθερη
 
Θα αποχαιρετήσουμε τον Ιούλιο με μια ταινία για έναν άνθρωπο larger than life. Ο Elvis θα μας κρατήσει συντροφιά την Τετάρτη 26 Ιουλίου. 

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ (Μπάτλερ), μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ (Χανκς).
 
Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την “απώλεια της αθωότητας” στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Ολίβια ΝτεΤζόντζ).
 
📌Τετάρτη 26.07
⌚️21.00
📍Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
🆓Είσοδος Ελεύθερη
 
Μετά τον “Καίσαρα”, την “Κλεοπάτρα”, τους “Ολυμπιακούς Αγώνες” και την “Βρετανία”, οι διασημότεροι Γαλάτες της ποπ κουλτούρας πακετάρουν τώρα βαλίτσες για την Άπω Ανατολή.
 
Κι αυτό γιατί η όμορφη και δυναμική κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει ως το χωριό τους για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους οι οποίοι έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για μια περιπέτεια γεμάτο επικίνδυνα, αλλά και ρομαντικά απρόοπτα στην άλλη άκρη του κόσμου.
 
Θεαματικά σκηνοθετημένη από τον Γκιγιόμ Κανέ. Ο Ζιλ Λελούς αντικαθιστά επάξια τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ και ο Βενσάν Κασέλ είναι απολαυστικός, ειδικά όταν μαλώνει με την Κλεοπάτρα Μαριόν Κοτιγιάρ, ως Ιούλιος Καίσαρας.
 
📌Τετάρτη 02.08
⌚️21.00
📍Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
🆓Είσοδος Ελεύθερη
  
To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι. O Φρέντι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη.
 
Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής.
 
Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.
 
📌Τετάρτη 09.08
⌚️21.00
📍Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
🆓Είσοδος Ελεύθερη