Το Κέντρο Αριστείας CYENS φιλοξενεί το ΑΝΙΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το Κέντρο Αριστείας CYENS φιλοξενεί το ΑΝΙΜΑ
Τετ, 12 Ιουλ. 2023 09:30
Το Κέντρο Αριστείας CYENS σε συνεργασία με την IMH, είχε την χαρά να φιλοξενήσει μέρος του προγράμματος του επιχειρηματικού φόρουμ του δικτύου ANIMA, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων του ετήσιου φόρουμ Innovation for the Planet που διοργανώνει το επενδυτικό δίκτυο ANIMA INVESTMENT NETWORK από 10-12 Ιουλίου 2023, σε συνεργασία με την Invest Cyprus.
 
Στόχος της επίσκεψης στο CYENS ήταν να γίνει παρουσίαση του έργου του στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, καθώς το Φόρουμ απευθύνεται σε οργανισμούς υποστήριξης επιχειρήσεων και καινοτομίας. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην τρέχουσα συνεργασία του με το CYENS, εφόσον το έργο Euromed i-House της ANIMA και της Invest Cyprus, ενός κέντρου πόρων και συνεργασίας για την κινητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας στην περιοχή της Ευρωμεσογείου, πρόκειται να στεγαστεί στις παρούσες εγκαταστάσεις του CYENS.
 
Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σύντομες ομιλίες έγιναν επίσης από τον Διευθύνων Σύμβουλο του Invest Cyprus κύριο Μάριο Τανούση, τον Γενικό Αντιπρόσωπο του επενδυτικού δικτύου ΑΝΙΜΑ κύριο Emmanuel Noutary καθώς και από τον Γενικό Διευθυντή του CYENS, Καθηγητή Γιώργο Χρυσάνθου.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.